Silopi'ye Niyet Viranşehir'e Kısmet Oldu - Son Dakika
Güncel

Silopi'ye Niyet Viranşehir'e Kısmet Oldu

Silopi\'ye Niyet Viranşehir\'e Kısmet Oldu

MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi Ezidiler için Silopi'ye götürdüğü yardımı Mardin-Şanlıurfa yolunun kapatılmasından dolayı Viranşehir'deki Ezidilere bıraktı.

29.08.2014 14:34

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Şanlıurfa Şubesi üyeleri IŞİD zulmünden kaçan ve Silopi'ye sığınan Ezidiler için yardım topladı. Toplanan yardımları götüren dernek üyeleri Mardin-Urfa karayolunun elektrik kesintileri protestoları yüzünden kapalı olmasından dolayı yardımları Viranşehir'deki Ezidiler için Viranşehir Belediyesi'ne teslim etti. Konuyla ilgili açıklama yapan, MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu, "Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların, ülke geneline yaydığı şiddetten kaçıp, Sincar (Şengal) Dağı'na sığınan Ezidilerin mülteci konumuna düşmesi beraberinde açlık, susuzluk ve sefaleti getirdi. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu zulüm halen devam etmekte, ölümden şiddetten kaçmak zorunda olan Ezidi halkı halen bir kesim duyarlı girişimler sonucunda insani yardımlarla yaşama mücadelesi vermektedir. Bu yardımların toplanıp yollanması sığındıkları yerleşim yerlerine ulaştırmakta ayrıca sorun. Ortadoğu'da Suriye'de yaşanan çatışmalar ve hukuka uymayan savaşlar milyonlarca mazlum halkı evlerinden yurtlarından etmeye ve mülteci olmaya mahkum etmiştir" dedi.

Küresel güçlerin Ortadoğu'nun zenginliğini ele geçirmek için her yola başvurduğunu belirten Dervişoğlu, Amerika ve Avrupa küresel kapitalizmin güçleri daha çok güç elde etmek ve Ortadoğu'nun doğal zenginliğini ele geçirmek için kimi zaman mezhep kavgaları kimi zaman demokrasi getireceğini söyleyerek bu coğrafyayı adeta kıyıma uğratmıştır. Aynı tutumu bugün de IŞİD terörünü kurarak hem Suriyeli mazlumları katlettirmiş hem de mazlum Ezidi halkını hedef alarak yurtlarından etmiştir" diye konuştu.

YARDIMLAR VİRANŞEHİR'E TESLİM EDİLDİ

Silopi'ye götürülen yardımlar ve sonrasında yaşananları anlatan Dervişoğlu, "Bugün insani yardıma muhtaç göçebe haline gelen Suriyeli ve Ezidi halkına gerekli duyarlılığı ve fedakarlığı göstererek dinsel ve mezhepsel ayrım gözetmeden el uzatmak gerekmektedir. Bizler MAZLUMDER'de bir grup gönüllü olarak 27.08.2014 tarihinde duyarlı kesimlerden topladığımız yardım malzemelerini götürmek üzere yola çıktık. Silopi'ye yardım malzemelerini ulaştırmak içindi bu. Ancak Viranşehir'e vardığımızda yolların 2 gündür kapatıldığını gördük. Sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar beklememize rağmen jandarma, yolların elektrik kesintilerinden dolayı bir grup vatandaşın eylem yaptığı için kapatıldığını ve güvenlik amaçlı geçişe izin verilmeyeceğini belirtti.

Bizler de götürdüğümüz yardımları Viranşehir'de bulunan Ezidilere ulaştırılması için belediye yardım koordinasyon merkezine bıraktık. İleriki tarihlerde tekrar Ezidilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için duyarlı kesimlerin de katkısıyla yardımları ulaştırmaya çalışacağız" diye ifade etti.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Silopi'ye Niyet Viranşehir'e Kısmet Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement