"Sınavsız Hava Sahası" Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

"Sınavsız Hava Sahası" Sahnelendi

"Sınavsız Hava Sahası" Sahnelendi

MIŞAR-DER "Sınavsız Hava Sahası" adlı tiyatro oyunu sahneledi.

11.06.2012 11:11

Sınav sistemlerine ve sınavların insan yaşamındaki olumsuz etkilerine yönelik olarak yazılan "Sınavsız Hava Sahası" adlı tiyatro oyunu MIŞAR-DER'in bünyesinde çalışmalarını yürüten Tiyatro Mişar oyuncuları tarafından sahnelendi.

Siirt ili Eruh ilçesi Mişar Ovası köylerine yönelik çalışmalarını yürüten MIŞAR-DER (Mışar Eğitim Kültür Sanat Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) Eğitim, Sağlık ve Spor faaliyetlerinin yanı sıra Kültür ve Sanat alanında da çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Üç yıldır MIŞAR-DER bünyesinde çalışmalarını yürüten "Tiyatro Mişar" bu yıl hazırlamış olduğu "Sınavsız Hava Sahası" adlı tiyatro oyununu seyircileriyle buluşturdu. Miyase Sertbarut'un yazdığı bu tiyatro oyununun yönetmenliğini ise MIŞAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Oktay yaptı.

Öğrenciler için artık sıkıcı bir durum haline gelen sınavların çığırından çıktığı bu zaman diliminde sınavlara ve sınav sistemlerine eleştirel bir yaklaşımla komedi tadında bir oyun olan Tiyatro Mişar'ın hazırladığı "Sınavsız Hava Sahası" oyununda Ahmet Nas, Azad Aksu, Fırat Aksu, Mazlum Esen, Nergiz Erbek, Remziye Turhan, Rojhilat Gürgen, Serhat Ay, Vedat Aksu ve Zeliha Bilgin rol alarak sanatsal hünerlerini sergiledi.

Tiyatro oyununun yönetmenliğini yapan MIŞAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Oktay: "Günlük yaşamımızın vazgeçilmezi haline getirilen ve her yerde karşılaştığımız sınavların sıkıcılığını eleştirmek ve sınavların olmadığı bir yaşamın olabildiği ortamları hayal ederek komedi tadında sanatsal kaygılar güderek hazırladığımız bu oyunumuzu seyircilerimizle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Her evde mutlaka bir öğrencinin olduğunu hesap ederek tüm öğrenci velilerinin çocuklarını yetiştirirken daha dikkatli olmaları gerektiği yönünde bir nevi uyarıcı etkiye sahip olduğunu söylememiz mümkündür. Bu oyunun hazırlanmasında ekibimize yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç olarak bilip bundan sonraki çalışmalarımızda da dostlarımızı aramızda görmekten onur duyacağız." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sınavsız Hava Sahası' Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement