Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Çatışma - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Çatışma

01.07.2013 14:49

AB, Çin'den olaya açıklık kazandırmasını bekliyor

AB, Çin'den, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çok sayıda kişinin ölümüne neden olan şiddet olayına açıklık kazandırmasını istedi.

AB'nin Pekin'deki Büyükelçisi Markus Ederer, Çin'in Sincan'daki son etnik şiddet olaylarıyla ilgili daha fazla bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Bölgedeki gerginliğin altında yatan nedenlerin ele alınması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Ederer, AB'nin şiddetin nedenleri ve doğasına ilişkin resmi bilgilendirmedeki şeffaflık noksanlığından endişe duyduğunu belirtti.

Yoğun olarak Müslüman Türklerin yaşadığı bölgede en son Turfan vilayetine bağlı Lukçün kasabasında çıkan çatışmada 35 kişinin öldüğü bildirilmişti. Çin, olayların arkasında "dış güçler olduğunu" savunurken, saldırının ardından bölgedeki güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Bölgeye yabancı gazetecilerin girmesine "güvenlik gerekçesiyle" izin verilmiyor ve olaylara ilişkin bilgiye resmi basın dışında bir kaynaktan ulaşılamıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Çatışma - Son Dakika


Advertisement