"Sivil Toplumda, İş Dünyasında, Siyasette Aktif ve Güçlü İş Kadını Ödül Töreni" - Son Dakika
Güncel

"Sivil Toplumda, İş Dünyasında, Siyasette Aktif ve Güçlü İş Kadını Ödül Töreni"

"Sivil Toplumda, İş Dünyasında, Siyasette Aktif ve Güçlü İş Kadını Ödül Töreni"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM'deki kadın vekil oranının yüzde 14,3 olduğunu belirterek bu oranın artması gerektiğini söyledi.

07.03.2013 19:33

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM'deki kadın vekil oranının yüzde 14,3 olduğunu belirterek bu oranın artması gerektiğini söyledi.

Eronat, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Sivil Toplumda, İş Dünyasında, Siyasette Aktif ve Güçlü İş Kadını Ödül Töreni"ninde yaptığı konuşmada, yola bir anne olarak çıktığını, tek evladını yetirdiğini ama umutlarını hiçbir zaman kaybetmediğini dile getirdi.

'Akan kanı nasıl durdurabilirim' düşüncesiyle yola çıktığını kaydeden Eronat, "Kapıların ardında evladını dağda kaybeden annelerle karşılaştım. Baktım ki anneliğin gerçekten ideolojisi yok, bütün anneler aynı gözyaşını döküyor" dedi.

Eronat, ANGİAD'daki kadın üye oranının dernekteki üyelerin yüzde 40'ı olduğunu da kaydederek, "TBMM'deki kadın vekil oranı yüzde 14,3, inşallah bu oran daha da artacak" diye konuştu.

-"550 milletvekilinin 79'u kadın"

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova da kendilerinin kadın sorunlarına dikkati çekmek, toplumsal cinsiyet eşitliği için farkındalık yaratmak, kadının sosyo-ekonomik güçlenmesini sağlamak için politikalar üretilmesi için söz aldıklarını söyledi.

Kadınların güçlenmesi açısından kamu karar alma mekanizmalarında daha fazla kadının yer alması gerektiğini belirten Akova, " Türkiye'de 550 milletvekilinden sadece 79'u kadın, TBMM'de daha fazla kadın ve genç görmek istiyoruz. Hükümette 26 bakandan 1'i kadın, 26 bakan yardımcısının ve 81 valinin de yine 1'i kadın, tüm Türkiye'de sadece 5 kadın vali yardımcısı var. Türkiye'de sadece 20 kadın kaymakam var, 2 bin 924 belediye başkanının 26'sı, 34 bin 210 muhtardan 65'i kadın. Yine 103 rektörden 5'i, 185 büyükelçiden 21'i kadın, 26 müsteşar arasında hiç kadın yok. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Yargıtay, Sayıştay Başkanlığı ve bazı sendikaların da kadın yöneticisi olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

-Mc Donald's Türkiye'nin yüzde 33'ü kadın-

Mc Donald's Genel Müdürü Dilek Başarır ise Türkiye genelindeki çalışanlarının yüzde 33'ünün kadın olduğunu söyledi.

İstanbul'da bulunan genel merkezlerindeki çalışanlarının da yüzde 47'sinin kadınlardan oluştuğunu dile getiren Başarır, buradaki kadınların hepsinin üst yönetimde olduğunu vurguladı.

Başarır, konuşmasında ayrıca erkek ve kadın arasındaki eşitliğin önemine de dikkati çekti.

-ANGİAD'da kadınlar yüzde 40'la temsil ediliyor-

ANGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kadın Platformu Başkanı Fatma Semiz, kadının toplumdaki yeri ve sosyal statüsünü desteklemenin ve kadına yönelik şiddeti engelleyici çalışmaların platformun öncelikleri arasında olduğunu dile getirdi.

Kadınlara yönelik önemli destekler sunduklarını da kaydeden Semiz, kreş bakım ve sığınma evi gibi kurumların çoğalıp, devletçe desteklenmedikçe kadının eve hapsolmaktan kurtulamayacağını belirtti.

-Moda, iş, medya ve sanat dünyasına ödül-

Törende ayrıca, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile Sanatçı Petek Dinçöz'ün de aralarında bulunduğu sanat, siyaset, medya ve iş dünyasından birçok isme ödül verildi.

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sivil Toplumda, İş Dünyasında, Siyasette Aktif ve Güçlü İş Kadını Ödül Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement