Spora Katkıda Bulunanlara Plaket - Son Dakika
Güncel

Spora Katkıda Bulunanlara Plaket

Spora Katkıda Bulunanlara Plaket

Hafta sonu düzenlenen 4. Spor Konferansı'nda yılın spor insanı ödüllerinin yanı sıra sportif faaliyetlerde başarılı olanlara ödül verildi.

14.01.2014 14:56  Güncelleme: 15:00

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Spor Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Spor Konferansı sona erdi. "Sporda skorlar barışa" sloganıyla yapılan konferansta barış vurgusu öne çıkarken yılın spor insanı ödüllerinin yanı sıra spora katkılarından dolayı pek çok kişiye plaket verildi.

2012-2013 sezonunda Türkiye 3. Ligi 1. Grupta Büyükşehir Belediyespor Kulübünü grup şampiyonu yaparak 2. Lige çıkartan teknik direktör Turhan Özyanlar'a plaket verildi. Yine Bölgesel Amatör Liginde Yeni Diyarbakır Spor Kulübünü şampiyon yaparak 3. Lige çıkartan Faruk Türk'e ve kulübün Başkanı Feyzi İlhanlı ödüle layık görüldü.

Sportif faaliyetlerde başarılı olarak ödüle layık görülenler ise şunlar:

Kiptaş Lisesi Çim Hokeyi takımını Türkiye Şampiyonu yapan Kiptaş Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Sevda Aydın ve şampiyon sporcular. Kadın futbol takımının kurulmasında ve takımın başarısında büyük payı olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı Antrenörü Filiz Atay. 1996 yılından beri hakemlik yapmakta olan, 13 yıldır süper ligde yardımcı hakem olarak görev olan başarılı hakem Nihat Mızrak. 2004 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Cımarê (Uzunova) köyünde mayın patlaması sonucu sol kol ve sol gözünü tamamen kaybeden 2011 yılında Antalya'da yapılan Dünya Oyunlarında 800 metrede dünya üçüncüsü 2012 yılında Hollanda'da yapılan Avrupa şampiyonasında 800 metrede Avrupa üçüncüsü ve yine 2012 yılında Londra'da düzenlenen Paralimpik Olimpiyatlarında olimpiyat altıncısı olan milli atlet Mehmet Nesim Öner.
Sayısını kendisinin dahi hatırlayamadığı Türkiye şampiyonlukları olan 8 kez atıcılık takımında milli formayı giyen bir kez Akdeniz oyunlarına, üç kez Avrupa şampiyonasına ve dört kez de Dünya Kupası müsabakalarına katılan Ömer Akgün. Kentteki görme engellilerin sporla tanışmasına ve daha sonra aktif bir şekilde spor yapmalarına öncülük eden Görme Engelliler İl Temsilcisi Mehmet Emin Baran. Geleneksel Kürt Sporlarını araştıran özelde de Birê'nin yeniden hatırlanması, yaygınlaşması, kurallarının güncellenmesi ve bunun Kürdistan coğrafyasının her parçasında yeniden oynanması için spor gezgini olarak çalışma yürüten, bu çabalar sonucunda, Geleneksel Kürt oyunu Birê'nin yeni bir kimlik kazanmasını sağlayan, Spor Birimi Koordinatörü Bişar İçli.
Sosyal sorumluluğu taşıyan en iyi taraftar grubu olan Çarşı Grubu üyesi Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Spora Katkıda Bulunanlara Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement