Güvenlik Duvarına Karşı Oturma ve Açlık Grevi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Duvarına Karşı Oturma ve Açlık Grevi Sürüyor

Güvenlik Duvarına Karşı Oturma ve Açlık Grevi Sürüyor

Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarına karşı Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan'ın başlattığı oturma ve açlık grevi sürüyor.

01.11.2013 15:31  Güncelleme: 15:38

Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı oturma ve açlık grevi sürüyor.

Duvar örme çalışmalarının devam ettiği Yeşilkent Mahallesi Suriye sınırında Gökkan'ın bulunduğu bölgenin kenarında bir araya gelen grup adına açıklama yapan BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Gökkan'ın eylemine destek amacıyla Mardin ve ilçelerinde süresiz açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Duvar yapımının durdurulması için hükümete seslendiklerini belirten Kaymaz, "Biz şunu çok iyi biliyoruz eğer hükümet isterse bu duvarı durdurabilir" dedi.

Mardin Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi ve Mardin Barosu Nusaybin Temsilciliği tarafından yapılan ortak açıklamada ise Gökkan'ın sürekli doktor kontrolünde tutulması, taleplerinin yetkili mercilerce dikkate alınması, açlık grevi süresince alması gereken zorunlu sıvı maddelerinin temin edilmesi, ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin temin edilmesi, kendisine uygulanan güvenlik çemberinin bir an önce kaldırılması istendi.

İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu da AA muhabirine yaptığı açıklamada Gökkan'ın sağlık sorunlarının baş gösterdiğini iddia etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvenlik Duvarına Karşı Oturma ve Açlık Grevi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement