Tacikistan'da, Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'da, Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Tacikistan\'da, Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı için yarışacak 3 ismin adaylığı kesinleşti Merkez Seçim Komisyonu, Cumhurbaşkanı Rahman ile Alim Babayev ve Talibek Buhariyev'i resmen kayda aldı

09.10.2013 22:23

Tacikistan Merkez Seçim Komisyonu, 6 Kasım'daki cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 adayı resmen kayda aldı.

Merkez Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, adaylığı kesinleşen ilk isim, Halk Demokrat Partisi, Gençler Birliği ve Müstakil Sendikalar Birliği tarafından aday gösterilen mecvut Cumhurbaşkanı İmamali Rahman oldu.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Rahman'ın adaylığı için 222 bin 609 imzanın toplanarak seçim komisyonuna sunulduğu belirtildi. Halk Demokrat Partisi Başkan Yardımcısı Safar Safarov da 1994, 1999 ve 2006 yıllarında yapılan seçimleri kazanarak 3 kez cumhurbaşkanı seçilen İmamali Rahman'ın adaylığa razı olduğuyla ilgili yazılı onayın seçim komisyonuna sunulduğunu bildirdi.

Kayda alınan diğer isimlerin Ekonomik Reformlar Partisi adayı Alim Babayev ile Çiftçiler Partisi adayı Talibek Buhariyev olduğu aktarılan açıklamada, Komünist Parti'den aday gösterilen İsmail Talbakov, Sosyalist Parti adayı Abduhalim Gaffarov ile Demokrat Parti adayı Saidcafar İsmanov'un adaylık başvurusunun incelenmekte olduğu ifade edildi.

Seçime katılabilmek Merkez Seçim Komisyonu'na başvuran İsmail Talbakov için 218 bin, Alim Babayev için 211,3 bin, Talibek Buhariyev için 220 bin, Abduhalim Gaffarov için 218 bin ve  Saidcafar İsmanov için 210 binden fazla imza toplandığı bildirilmişti.

Hükümete muhalif İslami Uyanış Partisi ile ülkedeki bazı sivil toplum örgütlerince oluşturulan Tacikistan Reform Güçler Birliği'nden cumhurbaşkanı adayı gösterilen insan hakları savunucusu Aynihal Babanazarova için 8 Ekim itibariyle 186 bin imza toplandığı, seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olabilmesi içinse yarın akşama dek en az 34 bin imza toplaması gerektiği belirtiliyor.

Merkez Seçim Komisyonu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak adayların toplam seçmen sayısının yüzde 5'ine tekabül eden 210 bin imza toplanması için 7 Ekim'de sona eren süreyi 3 gün daha uzatarak son süreyi 10 Ekim olarak belirlemişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'da, Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement