Kars'taki Tarihi Mekanlara Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Güncel

Kars'taki Tarihi Mekanlara Ziyaretçi Akını

Kars\'taki Tarihi Mekanlara Ziyaretçi Akını

Kars'taki tarihi ve turistik mekanlar, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

16.10.2013 16:43  Güncelleme: 16:53

Kars'taki tarihi ve turistik mekanlara, Kurban Bayramı tatili dolasıyla yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gödü.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın güzel bir şekilde kutlandığını belirterek, bayram tatili dolayısıyla kente çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğini söyledi.

Özellikle tarihi ve turistik mekanlara yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Doğanay, tarihi mekanlar konusunda insanlarda bir bilinç oluştuğunu ifade etti.

Kurban Bayramı tatili uzun olduğu için vatandaşların tarihi yerleri gezme fırsatı bulduğunu anlatan Doğanay, şunları kaydetti:

"Şu anda bayram dolayısıyla Kars, Sarıkamış ile bölgede bulunan tarihi ve turistik mekanlarımıza yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kültür turları kapsamında Rusya, Ermenistan, Almanya, İran'dan gelen yabancı turistler hem bölgeyi geziyorlar hem de dini bayramımız olan Kurban Bayramı hakkında bilgi edinmiş oluyorlar. Bu arada batı illerinden bayram için gelen vatandaşlarımızın yanı sıra kentte yaşayan halkımız da tatillerde, bayramlarda tarihi mekanları ziyaret ediyor. Yani bu gezme kültürü, bu bilinç oluşmuş durumda."

Gelen turistler alışveriş yaptıkları için bölgeye ekonomik katkı sağladığını belirten Doğanay, bayram tatili boyunca bölgedeki asırlık tarihi mekanların ve turistik alanların ziyarete açık olduğunu söyledi.

Doğanay, Kars'ta Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Ebul Hasan Harakani Türbesi, Sarıkamış'taki Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan tarihi av köşkü, Ruslar döneminden kalan tren bakım atölyelerinin en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldığını vurguladı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'taki Tarihi Mekanlara Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement