TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Türk milleti 1876'dan beri maalesef bir anayasa yapamadı. Her şeyimiz var ama anayasa yapamadık. Eğer torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak bir anayasa yapmalıyız" dedi.
Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Iğdır Merkez İlçe Kongresine katılan İyimaya, Türkiye tarihinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daima büyük tartışmaları beraberinde getirdiğini anımsattı.
AK Parti olarak bu tartışmalarla devletin zarar görmesini önlediklerini belirten İyimaya, yaptıkları anayasa reformu ile cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayıp tartışmaları sonlandırdıklarını ve krizsiz bir seçim geçirdiklerini söyledi.
İyimaya, Türkiye'de kronikleşen sorunların üzerine AK Parti'nin gittiğini bildirerek, Osmanlı döneminden kalma sorunları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
"Bugün Alevi açılımı, Kürt sorununun çözümü tamamen büyük bir demokratik cesaretin ve milletin desteğiyle alınan karardır. Biz bu sorunları yabancıları karıştırmadan milletimizle çözeceğiz" diyen İyimaya, içinde millet olmayan ve milletin onay vermediği hiçbir hareketin içinde yer almayacaklarını belirtti.
İyimaya, 2015 genel seçimlerinin Türkiye açısından "kader" seçimi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Yakın gelecekte AK Parti'ye alternatif oluşturabilecek bir hareket yok. Anayasa, milletle devlet arasındaki toplum sözleşmesidir. Türk milleti, maalesef 1876'dan beri bir anayasa yapamadı. Her şeyimiz var ama anayasa yapamadık. Eğer torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak bir anayasa yapmalıyız. İşte, 2015 seçimleri bu açıdan milletin kaderinin çizileceği seçimlerdir. Bunun için de anayasayı yapabilecek bir siyasi güce ihtiyaç olacak. Bunun için de halkımızın tercihi çok önemli."
Konuşmaların ardından yapılan seçime tek aday olarak katılan mevcut başkan Kenan Açıkel, yeniden başkanlığa seçildi. - Iğdır
Son Dakika › Güncel › TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya Iğdır'a - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?