Terörün Acısını Diskoda Unutuyorlar - Son Dakika
Güncel

Terörün Acısını Diskoda Unutuyorlar

Terörün Acısını Diskoda Unutuyorlar

Norveç'te 76 kişinin öldüğü katliamın ardından terapi amacıyla Norveç Sağlık Bakanlığı tarafından doktor raporuyla Antalya'ya gönderilen Norveçliler, 5 yıldızlı otellerde golf oynayıp diskoda eğleniyor.

10.01.2012 14:06

Norveç'te 76 kişinin öldüğü katliamın ardından terapi amacıyla Norveç Sağlık Bakanlığı tarafından doktor raporuyla Antalya'ya gönderilen Norveçliler, 5 yıldızlı otellerde golf oynayıp diskoda eğleniyor.

Başkent Oslo'da Anders Behring Breivik'in düzenlediği bombalı saldırı ve Ütopya Adası'nda biri Türk 76 kişinin öldüğü katliamın ardından psikolojik olarak sorun yaşayan Norveçliler, terörün acılarını Antalya'da sarıyor. Norveç Sağlık Bakanlığı'nın merkezi Norveç'te bulunan Scandinav Life Center (SLC) turizm firması ile ortaklaşa yaptığı anlaşma kapsamında, 22 Temmuz 2011 tarihinde meydana gelen terör saldırılarında yakınlarını kaybeden veya olayların etkisinde kalan Norveçliler, Antalya'da rehabilite ediliyor. 20'şer günlük süreler ve 100- 150'şer kişilik gruplar halinde Antalya'ya getirilen Norveçliler, hem tatil yapıyor hem de psikolojik tedavi görüyor. Antalya'ya gelen Norveçliler arasında terörden etkilenen gençler olduğu kadar Norveç Sağlık Bakanlığı'nın 65 yaş üstü için uyguladığı ücretsiz hizmetten yararlanan yaşlılar da bulunuyor. Kasım ayında başlatılan ve Mayıs ayı sonuna kadar sürecek uygulama kapsamında çeşitli yaş gruplarından toplam 3 bin 500 Norveçli'nin yaraları Antalya'da sarılacak.

ÖNCE SEANS SONRA EĞLENCE

Antalya'nın ünlü turizm bölgesi Kundu'da bulunan Rixos Lares Park Hotel'de konaklayan Norveçli turistlerin programları sabah 07.00'da kahvaltı ile başlıyor. Bir saatlik psikolojik seansların ardından kültürel geziler ve sportif faaliyetlere de katılan Norveçliler, akşamları ise otelin animasyon grubunun eğlence gösterilerine katılıyor. Ardından isteyen gruplar diskoda da eğlencelerini sürdürüyor. Norveçlilerin en büyük hobilerinden birini ise golf oluşturuyor. Program dahilinde Belek'te bulunan Gloria Golf Resort Hotel'de golf oynuyorlar.

ACI GÜNLER HATIRLATILMIYOR

SLC'nin Türk ortaklarından Oya Demirel, Antalya'nın güneşli güzel havası ve doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra otellerde verilen hizmet ile Norveçli misafirlerin keyifli tatil geçirdiklerini söyledi. Oslo'da yaşanan terör olaylarının hiçbir şekilde konuşulmadığına da değinen Demirel, konuklarının golfü çok sevdiklerini kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terörün Acısını Diskoda Unutuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement