Tokat Ağızlarını Bantlayıp Engellilere Dikkat Çektiler - Son Dakika
Güncel

Tokat Ağızlarını Bantlayıp Engellilere Dikkat Çektiler

Tokat Ağızlarını Bantlayıp Engellilere Dikkat Çektiler

Ağızlarını bantlayıp engellilere dikkat çektilerTokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri, işitme engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

12.05.2016 10:48

Ağızlarını bantlayıp engellilere dikkat çektiler

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri, işitme engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Tokat'ta 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engelliler Günü dolayısı nedeniyle, Tokat İçin Elele Derneği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri "Anlayabilmek ve anlatabilmek" isimli bir etkinlik düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe üniversiteli öğrenciler ile işitme engelliler katıldı. Etkinlikte işitme ve konuşma engellilerin sorunlarına dikkat çekmek isteyen üniversiteli öğrencilerin bazılarının ağzı bantla kapatılarak kağıt üzerinde yazan metni el işaretleriyle arkadaşlarına anlatmaya çalıştı. Fakat kağıttaki metni karşı tarafa tam olarak anlatamayan öğrenciler zor anlar yaşadı.

Tokat İl Özel İdaresinde çalışan işitme ve konuşma engelli Ahmet Sevim, gittiği kurumlarda iletişim kurmakta zorluk yaşadığını söyleyerek, tüm kurumlarda ve bankalarda işaret dili bilen çalışanların olmasını istediklerini belirtti. İşitme ve konuşma engelli Suat Yener ise yaşadığı sorunları işaret dili bilen tercüman aracılığı ile dile getirerek, "Kamu kurumlarında, bankalarda bir işlem yaptırmak istediğimizde görevlilerle anlaşamıyoruz, kapıdan geri çevriliyoruz. Oğlum da yaşı küçük olduğu için işaret dili bilmiyor. Annem babam konuşuyor ama onlar da işaret dili bilmiyor, zorlanıyorum. Ama işaret dili bilen insanların sayısı arttıkça çok memnun oluyorum" diye konuştu.

Etkinlik üniversite öğrencileri ile işitme engellilerin el ele tutuşarak 'Hayat Bayram Olsa' isimli şarkıyı işaret diliyle söylemesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Ağızlarını Bantlayıp Engellilere Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ecem YILMAZ: Canim memleketim. 0 0 Yanıtla

Advertisement