Tokat 'Panoya Yeni Şehit Resimleri Eklemek İstemiyoruz' - Son Dakika
Güncel

Tokat 'Panoya Yeni Şehit Resimleri Eklemek İstemiyoruz'

Tokat \'Panoya Yeni Şehit Resimleri Eklemek İstemiyoruz\'

'Panoya yeni şehit resimleri eklemek istemiyoruz' TOKAT Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demirel, son terör olaylarında Tokatlı 5 askerin şehit olduğunu söyleyerek, aralarında şehit oğlu Fevzi Demirel'in bulunduğu 120 şehidin fotoğrafının asılı bulunduğu panoya artık yeni şehit resimleri eklemek istemediklerini söyledi.

14.09.2015 15:21

'Panoya yeni şehit resimleri eklemek istemiyoruz'

TOKAT Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demirel, son terör olaylarında Tokatlı 5 askerin şehit olduğunu söyleyerek, aralarında şehit oğlu Fevzi Demirel'in bulunduğu 120 şehidin fotoğrafının asılı bulunduğu panoya artık yeni şehit resimleri eklemek istemediklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın geçmiş yıllarda saldırıları sonrası aralarında asker, polis ve öğretmenlerinde bulunduğu yaklaşık 220 şehit veren Tokat, son yaşanan olaylarda 5 şehit daha verdi. Anadolu'da en çok şehit veren illerin başında yer alan Tokat'ta, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nda şehitlerin fotoğrafları panoda yer alıyor. Eksikler nedeniyle 120 şehidin fotoğrafının yer aldığı pano derneği ziyaret gelenlere hüzün yaşatıyor.

Siirt Pervani'de 1993 yılında mayın patlaması sonrası şehit olan Fevzi Demirel'in babası dernek Başkanı İbrahim Demirel, Tokat'ın Anadolu'da en çok şehit veren illerin başında geldiğini söyledi. Son yaşanan olaylarda 5 Tokatlı askerin şehit düştüğünü söyleyen Başkan Demirel, "Şehitlerin gelmesinden dolayı Tokat halkı olarak, şehit babaları olarak üzgünüz. Bu olayların en kısa sürede sona ermesini diliyorum Toplamda ilimizde 220 şehidimiz var. Tabi bize kayıtlı olmayanlar da var, biraz daha fazla bu sayı" dedi. Dernek binasında bulunan panoda 120 şehidin fotoğraflarının bulunduğu kaydeden Başkan Demirel, "Biz şehit babalarıyız, bizim şehitlerimiz burada. Biz her gün buruk yaşıyoruz. Ama Türkiye'nin huzuru için şehitlerimiz de oluyor. Hepimiz şehit olmaya hazırız. Bu panoda resmi olmayan şehitlerimiz de var. Hepsi teröristlerin saldırısı sonrası şehit oldu. Askerimiz, polisimiz ve öğretmenlerimiz var. Fotoğrafları anca toparlıyoruz. Bu panoya yeni şehit resimleri eklemek istemiyoruz" diye konuştu. Başkan Demirel, son yaşanan olayların bir an önce sona ermesini isteyerek, milletin huzuruna kavuşmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat 'Panoya Yeni Şehit Resimleri Eklemek İstemiyoruz' - Son Dakika


Advertisement