TOKİ'ye Karşı İzmir Tek Yürek - Son Dakika
Güncel

TOKİ'ye Karşı İzmir Tek Yürek

TOKİ\'ye Karşı İzmir Tek Yürek

TOKİ Çeşme Reisdere Mevkii'nde yapmayı planladığı konutlar nedeniyle başlayan tartışma devam ediyor.

20.03.2013 17:18  Güncelleme: 08:45

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu'nun tepki gösterdiği yeni projenin yankıları sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan destek geldi.

Çeşme Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Alaçatı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç da yer aldı. İlçe başkanları toplantısı için Çeşme'de bulunan CHP İl Yönetimi de salona gelerek Tütüncüoğlu'na destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu ve Alaçatı Belediye Başkanı Dalgıç'a kenti korudukları için teşekkür etti. Kocaoğlu, "Diğer turistik beldelerimizin bir çoğunda konutların, betonlaşmanın, trafik problemlerinin ne hale geldiğini biliyoruz. Çeşme'nin belediye başkanına kenti koruduğu, sürdürebilir kalkınma konusunda çalıştığı için, Çeşme'yi Çeşme yaptığı için teşekkür ediyorum. İki dönemdir Alaçatı'da belediye başkanlığı yapan ve bulunduğu yeri marka yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı kutluyorum. Bu iki yer bizim iftihar noktamızdır" dedi.

KİMSE BİRŞEY SORMUYOR

Planlamanın ihtisas konusu olduğunu anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Buranın önceden tek yetkilisi vardı. Eskiden adı Bayındırlık Bakanlığı olan yapının adı şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Büyük planlar bakanlıklar, küçük planlar da Büyükşehir Belediyesi ve ilçeler tarafından yapılıyor. Özelleştirme İdaresi planlama yapıyor. Bu idarenin ne planlama birikimi ne de uzman kadrosu var. O sadece ne kadar pahalıya satarsam satarım diye düşünüyor. Olur olmaz durumuna bakmadan çalışıyor. Bunu yaparken planları kimseye sormuyor. Belediyelere de danışmıyor."

DÖRT BİN KİŞİYE FAKİR EVİ ÇIKARSA

Çeşme'nin potansiyelinin, nüfus sayısının belli olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Turizm bölgelerinin kış nüfusuna bakılmalıdır. Buranın nüfusu 22 bin kişiyi buluyor. Bu nüfus maksimum 7 bin konutta yaşar. Şimdi baktığınızda ise 4 bin civarında artı konut yapılacak. Çeşme'deki konut sayısı yüzde 60'a yakın artacak" dedi.

ÇEŞME'YE DEĞİL CENNETÇEŞME'YE GİT

Çeşme'nin şu anda 'turizm imarını yapamamak' gibi sorunları bulunduğunu hatırlatan Kocaoğlu, "Bir yandan golf sahaları projeleri, diğer yandan turizm planları var. Biri masanın diğer tarafından, diğeri de başka yerinden çekiyor. Çeşme'nin turizm planlamasının yapılması gerekir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda buzdolabında planlar duruyor. TOKİ çalışacaksa eğer kentsel dönüşüm kapsamında yetkileri aldığı Karabağlar'daki Cennetçeşme'de bulunan alanları yapar. Bunu yaparken de bizim öngördüğümüz yoğunluklara sadık kalarak yapar" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da planları eleştirdi. Tütüncüoğlu, "Çeşme'yi bozmak için bugünkü hükümet elinden gelen her şeyi yapmaya başladı. Kuşadası'nda nasıl uydu kent yaptıysa burada da bize sormadan çalışma yapılıyor" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de Türkiye'de son 5 yıldır uygulanmaya çalışılan yeni yönetim anlayışının örneğinin ortaya çıktığını söyledi. Engin, "Önce İzmir'de statlara AVM yapmak istediler. Limanlara göz diktiler. Sahil beldelerindeki hazine arazilerini imara açıyorlar. Sözde fakirlere destek adı altında çalışmalar yapılıyor. Çeşme'deki konutların yarısı kadar birden çalışma yapacaklar. Şiddetle ret ediyoruz. Bağımsızlığına inandığımız yargının bu planları durdurmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TOKİ'ye Karşı İzmir Tek Yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement