Topçu "Çılgın Projeyi" Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Topçu "Çılgın Projeyi" Değerlendirdi

Topçu "Çılgın Projeyi" Değerlendirdi

Yalçın Topçu, Pakistan'da parti tarafından yaptırılan konutların açılışını gerçekleştirmek üzere Pakistan'a gitti.

29.04.2011 02:20

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Pakistan'da gerçekleşen doğal afetlerin ardından parti tarafından yaptırılan konutların açılışını gerçekleştirmek üzere Pakistan'a gitti.

Pakistan yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin, sorularını yanıtlayan Topçu, "Çılgın Proje"yi değerlendirdi.

PROJEYİ DEĞERLENDİRDİ

Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje' olarak adlandırdığı proje animasyonunu beğenmediğini söyleyen Topçu, 'Sayın Başbakan çok heyecan duydu. Çılgın dedi. Ama animasyon, onun heyecanına ve çılgınlığına uygun bir animasyon değildi. Fizilibilite yoktu. Bu kadar heyecan duyulacak bir proje iki yılda, bir rapor çıkartılmalıydı. Mesela önceliklerimizin arasında mı' Buna bakılmalıydı. İstanbul, 8 bin yıllık bir tarihtir. Ekolojik denge nasıl olacaktır. Coğrafi bir değişiklik söz konusu. Uluslararası hukuka uygun mu? Bunların hepsi irdelenmesi gereken, milleti tatmin etmesi gereken, uluslararası kamuoyunu tatmin etmesi gereken şeylerdir. Ama peşinen istemezlik anlayışı, doğru değildir. Gördüğümüz kadarıyla ortada bir fizibilite çalışması da yoktur. Ben umut ediyorum ki bunlar seçim için söylenmiş şeyler olmasın. Önceliklerimizin arasında olan, BBP'nin Akıllı Proje dediği projeyi de bir incelerler" dedi.

ÜSLUP DEĞİŞMELİ

Başbakan Erdoğan'ın ülkücülere yönelik açıklamalarını da tepki gösteren BBP Lideri Yalçın Topçu şunları söyledi:

'Ben muhalefete de iktidarında üslubunu değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sayın Başbakan'ın da bunu kaşımaması lazımdır. Ben ülkücü orijinden gelen birisi olarak, çok rahatsız oldum. Bozkurt Türk Milliyetçiliği'nin bir sembolüdür. Mustafa Kemal Atatürk zamanında, paralarımız da sembol olmuştur. Bunun bir sembol olduğunu bilerek, yapılan konuşmalar Milliyetçi camiayı ve ülkücü gelenekten gelen bir kişi olarak beni incitti. Maksat aşan laflar ve sözler etmemek lazım. Ben eminim ki AK Parti içinde milletçi orijinden gelen, bakan olanlar var. Bunlardan biri Zafer Çağlayan'dır. Mutlaka o da incinmiştir. Netice de bu dünya Sultan Süleyman'a kalmıyor. Küfretmeden de siyaset yapılır. Maksadı aşmadan da siyaset yapılır. Yapıcı olmak lazım. Yukarıda gerçekleşenler, aşağıyı geriyor. Millet iki üç oy için birbirine düşman etmemek lazım. Ayaküstü bir şey söylemek, bunlar doğru şeyler değildir. Usul ve üslubu değiştirmek lazım. Siyaseti ahlaka hakim kılmak lazımdır. Öncelik mi ona bakmak lazımdır. Rasyonel midir buna bakmak lazımdır. "

PAKİSTAN ZİYARETİNİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Pakistan'da yapacağı açılışlarla ilgili de konuşan Yalçın Topçu şunları söyledi:

'Arkadaşlarımız orada yaşanan konut sıkıntısını bize aktardılar. Bir fizibilite çalışması yaptık. Orada, oranın şartlarına uygun, yığma tuğladan yapılan, etrafı bahçe duvarlarıyla çevrili, evler yapmaya karar verdik. Bunun maliyetini çıkardık. Arkadaşlarımızı seferber ettik. Bizim yurt dışında da gönül birliğimizin olduğu Avrupa Türk Birliği Federasyonu var. Türkiye'nin dört bir yanından ciddi bir kampanya başlattılar. Çok kısa bir sürede, ilk köyün adı 'Muhsin Yazıcıoğlu Köyü' idi. Biz hem burada hemde, orada bayram namazı kıldık. Bu köyün anahtarlarını oradaki kardeşlerimizin eline teslim ettik. Açılışını gerçekleştirdik. Biz bir de Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türklüğü ilerletmiş ulu şahsiyetlerimizin adıyla köyler yapalım dedik. Bir kampanya daha başlattık. Aliye İzzet Begoviç ve Mehmet Akif Ersoy ismini verdiğimiz iki köyün de anahtar teslimini yapacağız. Geriye kaldı iki köyümüz. Onlar da Hoca Ahmet Yesevi ve Şeyh Şamil'in adını vereceğimiz köylerdir. Bu köylerin anahtarlarını da kardeşlerimize vereceğiz. Milletimiz çok büyük bir millet. Gene milletimiz bize kardeşlik gösterecektir inşallah. Önümüzde ki aylarda da bu köyleri de inşallah teslim edeceğiz. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topçu 'Çılgın Projeyi' Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement