Türel, "Türkiye'de İktidar Değil, Muhalefet Problemi Var" - Son Dakika
Güncel

Türel, "Türkiye'de İktidar Değil, Muhalefet Problemi Var"

Türel, "Türkiye\'de İktidar Değil, Muhalefet Problemi Var"

30 Mart Mahalli seçimlerin ardından Antalya’nın ilçelerini ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi.

03.05.2014 18:40

30 Mart Mahalli seçimlerin ardından Antalya'nın ilçelerini ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Türel'e ziyaretinde AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Birim Amirleri eşlik etti.

Manavgat'ta ilk olarak AK Parti İlçe Teşkilatı'na gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, parti binası önünde partililer tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Özdemir, Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Kadın Kolları ve Gençlik kolları Başkan ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel "Bugün burada sizlerin arasından çıkmış bir kardeşiniz olarak Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla bulunmaktan dolayı büyük bir şeref duyduğumu ifade ediyorum. Şahsıma göstermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçim dönemi geride kaldı. Bundan sonra artık icraat dönemi başlıyor. Biz tabii seçim döneminde siyaseti hizmetin en önemli kurumu. Siyaset kurumu içerisinde siyasetimizi sürdürdük. Ama bundan sonra biz hep birlikte bütün Manavgat, bize oy veren, vermeyen herkese siyasi rozetlerimizi belediye kapısı önünde bırakmak suretiyle hizmet etmek zorundayız" dedi.

On yıllık siyasi yaşamı boyunca aday olarak 4 seçime girdiğini belirten Türel, şunları söyledi:

"Bu 4 seçimin 3'ünü kazanmak 1'ini kaybetmek nasip oldu. Şunu özellikle belirtmek isterim Ben 2009 seçimlerinde, 30 Mart 2009 Pazartesi sabahı yatağımdan kalkarak güne merhaba dedikten sonra seçim kaybetmiş bir belediye başkanı olarak uyandım. 3 tane taksi durağı Muhtar ziyareti yaptım. Beni karşısında gören dostlarım şaşırdılar. Dediler ki, 'Başkan sen seçim kaybettin. Hayırdır ne oldu? Niye geldin?' Dedim ki, 'Biz çalışmaya devam edeceğiz. Biz demokrasiye inanmış insanlar olarak, sandıktan çıkardığımız sonuçtan alacağımız derslerle yolumuza devam edeceğiz. ve o gün, bugün durmadık. Beş sene kapı kapı dolaştık, yılmadık, usanmadık, umutsuzluğa kapılmadık. Birlik ve beraberliğin önemini çok iyi anladık. ve o birlik beraberliği sağladığımızda bizim bileğimizi kimsenin bükemeyeceğini çok iyi idrak ettik. ve işte o derslerle yolumuza 5 sene büyük bir gayretle devam ederken her zaman bir sonra ki zaferin hesaplarını yaptık ve planlarını, yol haritalarını çizdik. O yüzden tabii ki Manavgat'ta küçük bir farkla da olsa Büyükşehir'de birinci çıkmamız önemli. Büyükşehiri kazanmamız Manavgat için hepimiz için belki bir teselli mükafatı. Keşke Manavgat'ı da kazansaydık. Büyükşehir olarak elimizden geleni yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Büyükşehir hizmetleri noktasında Manavgat'a gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle, layık olduğu hizmetleri kazandıracağız. Ama sandıktan çıkan sonuçtan ders almak zorundayız. Hem kazanırken, hem kaybederken. Bunun mesajını doğru aldığınızda hiç merak etmeyin. Bundan sonra ki seçimlerde başarı bizim olacaktır. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde gayretimizi hep birlikte ortaya koyalım."

Konuşmasına, "Önümüzde bir seçim bitiyor Bir seçim başlıyor" şeklinde devam eden Türel, şunları kaydetti:

"Fevkalade önemli bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Manavgat olarak bu Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ankara'ya çok iyi bir mesaj göndermek zorundayız. AK Parti'nin başarısız olma lüksü yoktur. Bugün Türkiye'de iktidar problemi yok. Muhalefet problemi var. Bugün Türkiye'de muhalefet partileri hala AK Parti'nin adaylarının konuşulmasından rahatsızlıklarını, ana muhalefet partisi TV'de belirtiyor. Sen de çık bir isim söyle o zaman. Bunu bile söylemekten acizler. Öyle bir aday ismi bile telaffuz etmekten acizler. Allah inşallah bizleri muvaffak etsin. Yoksa bu ülkenin AK Parti iktidarına ihtiyacı olduğu açıktır. İşte Antalya'da Büyükşehir'de yaşadık. Beş senede yaşanan sıkıntılar, bizim 5 senelik gayretlerimiz neticesinde halkımız bizi Büyükşehir Belediye başkanlığına taşıdı. O yüzden demokrasimiz bizim vazgeçilmezimiz. Türkiye'de TBMM'nin çatısında anlında yazan 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünün gereğini yerine getirmek için ve bunun içinde ayrı bedeller ödemek pahasına demokrasi üzerinde gölgeleri kaldırmak üzere mücadele ediyoruz. O yüzden biz demokrasinin gereğini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Kazandığımızda da kaybettiğimizde de yerine getireceğiz. Her sonuç bizim için yeni bir başlangıçtır. Onun için kendi aramızda bütün bu meselelerin muhasebesini en iyi şekilde yapacağız. Hiç bir seçim, bir tek nedenle ne kazanılır ne kaybedilir. Yapmamız gereken şey şudur; suçu başkalarında aramak bundan sonra ki seçimlerde bizim için yeni bir başarısızlığın tehlikesidir. Dolayısıyla başka yerlerde suç olabilir. Başka yerlerde hata olabilir. Sonuçta ben de hata yapabilirim hepimiz kuluz. Hatasız kul olmaz. Ama biz önce kendimizde hata arayarak yola çıkmamız lazım. Ben 30 Mart seçimlerinden sonra Pazartesi sabahından itibaren seçimde kazanmış olsam kendi eksikliklerimi arayarak yoluma devam ediyorum. Kendi yanlışlarımı bulmaya çalışarak yoluma devam ediyorum. Bunu hep birlikte yaparsak meseleyi çözeriz. Ama yapamazsak olan memlekete olur. Dünden beri ilçelerimizi geziyoruz. Gündoğmuş, Akseki, Gazipaşa, Alanya bu günde Manavgat'tayız. Yeni büyükşehir yasası ile buralarda Büyükşehir olarak önemli hizmetler sunmak zorundayız. Buralarda ki hizmet birimlerimizi kuracağız, teşkilatlarımızı oluşturacağız ve resmen burada bir varlığımız gözüküyor ama fiilen buralarda yokuz. Bu resmi varlığımızı fiiliyata dönüştürmemiz lazım.İnşallah önümüz açıktır. En iyi şekilde çalışacağız. Geçmişten ders alarak yolumuza devam edeceğiz. Seçimler hepimize hayırlı uğurlu olsun." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türel, 'Türkiye'de İktidar Değil, Muhalefet Problemi Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement