Türk Metal Sendikası Yetkilileri Almanya'da - Son Dakika
Güncel

Türk Metal Sendikası Yetkilileri Almanya'da

Türk Metal Sendikası Yetkilileri Almanya\'da

Türk Metal Sendikası yetkilileri Almanya'daMehmet UZUN-BREMEN, 16 Mart (DHA) - Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ, Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) davetlisi olarak Almanya'nın Bremen kentine geldi.

16.03.2016 12:25

Türk Metal Sendikası yetkilileri Almanya'da

Mehmet UZUN-BREMEN, 16 Mart (DHA) - Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ, Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) davetlisi olarak Almanya'nın Bremen kentine geldi.

Bremen'de DGB sendika ve Mercedes İşçi Temsilcisi İbrahim Akbal ve ekibi tarafından karşılanan Altundağ, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı ile Türkiye'deki metal sanayi hakkında açıklama yaptı.

TÜM DÜNYA İŞÇİLERİ OLARAK TERÖRE TAVIR GÖSTERMELİYİZ

Bremen Havaalanında konuşan Uysal Altundağ, Tüm Türkiye'yi derinden sarsan, tüm dünyayı da derinden sarstığına inandığım terör saldırısıyla yüz yüze kaldık. Hepimizin başı sağ olsun. Terör sadece Türkiye için değil, tüm dünya için bir tehlikedir. Uluslararası için terör bir risktir. Orta Doğu'yu bugün görüyoruz. Maalesef terör dünyada yayılarak ve daha riskli bir şekilde devam ediyor. Ben bir işçi temsilcisi olarak işçi sınıfının bir arada olması, birleşmesi ve teröre karşı tabandan gelen bir tavrın sergilenmesi gerektiğine inanıyorum. İşçiler olarak çok şeyi olumluya çevire biliriz. Tüm dünya işçileri olarak ortak bir tavır sergilersek bizim tüm insanlığa bir katkıda ve hizmette bulunabileceğimize inanıyorum. Netice itibariyle insan zor zamanında dostlarını yanında görmek ister. Biz yine teröre karşı tüm dünya ülkelerinin yan yana olduğuna inanıyoruz, inanmak istiyoruz dedi.

METAL SEKTÖRÜNDE MERKEZ DURUMDAYIZ

Metal Türk Sendikasına 181 bin kişinin kayıtlı olduğunu, metal iş kolunun Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu anlatan Altundağ, 'Türkiye şu anda beyaz eşya ve otomotiv sektöründe üretim anlamında dünyanın önemli merkezlerinden bir tanesi. Fransız Renault Türkiye'dedir. Türkiye ortaklığı bulunan Tofaş Bursa'dadır. Fort markası Gölcükte üretim yapıyor. Türkiye otomotivde merkezdedir. Türkiye demir çelik üretiminde de lider ülkedir. Türkiye'de şu an metal iş kolu lokomotif sektör durumdadır diye bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Metal Sendikası Yetkilileri Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement