Türkiye'ye AB Destekli Eğitim Modeli - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye AB Destekli Eğitim Modeli

Türkiye\'ye AB Destekli Eğitim Modeli

Avrupa Birliği (AB) destekli ‘Girişimsel Öğrenme’ projesinin başlangıç toplantısı Esenyurt’ta yapıldı.

12.01.2015 14:04

Avrupa Birliği (AB) destekli 'Girişimsel Öğrenme' projesinin başlangıç toplantısı Esenyurt'ta yapıldı. İsveç, Norveç ve Türkiye'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında pilot okul Esenyurt Mustafa Yeşil Ortaokulu seçildi.

Avrupa Birliği (AB) Erasmus Programı kapsamında Türkiye, İsveç ve Norveç ortaklığında gerçekleştirilecek olan 'Girişimsel Öğrenme' projesinin başlangıç toplantısı Esenyurt'ta gerçekleştirildi. 2007-2013 yılları arasında uygulanan Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları'nın yerine uygulanacak olan yeni proje, ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanacak. Bunun yanı sıra proje, bireysel faaliyetleri de içerecek.

PİLOT OKUL ESENYURT'TAN SEÇİLDİ

Proje kapsamında Türkiye'de pilot okul olarak Esenyurt Mustafa Yeşil Ortaokulu seçildi. İsveç Vastra Hisigen Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, İsveç ve Norveç'ten ilk ve orta eğitim kurumları, Chalmers Teknoloji Üniversitesi'nde akademik bir ekip işbirliğinde proje başlatılmış olacak.

"DİĞER OKULLARIMIZA DA YAYMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Proje kapsamında çeşitli fikir alışverişlerinin olacağını belirten Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal,"Bu projenin amacı 'Girişimsel Öğrenme' dediğimiz sürekli gelişme ve bu gelişmenin ortak paydaları olan kurumlarımızın birbirinden olumlu yönleriyle faydalanıp etkileşim yapmak. Tabi onların bizlerden mutlaka bizlerden alacakları şeyler vardır, bizim onlardan öğreneceklerimiz vardır. Belediye başkanımızın bize sağladığı imkanları kullanarak 3 gün süreyle değerlendirmek suretiyle bilgi alışverişi faaliyeti devam edecek. Daha sonra burada kazandığımız bilgileri diğer okullarımıza da yaymaya çalışacağız" diye konuştu.

PROJE, İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Projenin uygulanma şekline ilişkin bilgi veren Mustafa Yeşil Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bayram Coşkun, "Öğrencilerde duyusal beceriyi önce ölçeceğiz, daha sonra bunu geri dönüş alarak, gerçekten de projemizin verimli olup olmadığını gördükten sonra yaygınlaştıracağımız bir proje. Zaten projeye yeni başlıyoruz, içeriğini yeni oluşturuyoruz. 'Look Me' adı verilen bir programımız var. Bu programımızı tabletlerde kullanarak bir öğrenci grubu oluşturup bu öğrenci grubunda programın yaptırdığı deşiklikleri gördükten sonra geçerliliği ve güvenilirliği sağlanmışsa eğer programın yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Zaten projeyi de ilk uygulayacak olan okul Mustafa Yeşil Ortaokulu olarak biziz. Projemiz Avrupa'da Türkiye açısından da hem ilk hem de örnek bir proje olacak" dedi.

ÖĞRENCİLRİN KARŞILAŞABİLECEKLERİ SORUNLAR TESPİT EDİLECEK

Projenin uygulanabilirliği ve hedef kitlesi hakkında bilgi veren Gothenburg Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilisi Per Brohagen ise, "Öğrencilerin gelecekteki mesleklerine, karşılaşabilecekleri sorun ve sıkıntılara şimdiden kendilerini hazırlamaları hayata olan bakış açılarının daha gelişimsel olmaları, fırsat eşitliği ve bu fırsatlardan istifadeyi güçlendirmek adına yapılan Avrupa Birliği(AB) destekli ve AB müfredatlarında son 15 yıldır olan bir öğrenme sistemi girişimsel öğrenme. Hedef kitle ilk ve orta öğretimde daha başarılı olmaları, öğrencilere kendilerini mevcut sorunlara gelecekte karşılaşa bilecekleri sorunlara daha yapıcı bir bakış açısıyla yaklaşmaları" dedi.

Mustafa Yeşil Ortaokulu'nda uygulanacak 'Girişimsel Öğrenme' modeli başarıya ulaşması durumunda diğer okullara yaygınlaştırılması söz konusu olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye AB Destekli Eğitim Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement