Türkpa Meclis Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkpa Meclis Başkanları Toplantısı

Türkpa Meclis Başkanları Toplantısı

TBMM Başkanı Çiçek, TÜRKPA Meclis Başkanları ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

10.06.2013 11:06

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Meclis Başkanları ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çiçek, TÜRKPA Meclis Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Türkiye'de bulunan Kırgızistan Meclis Başkanı Asilbek Jeenbekov, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ve Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi.

Çiçek ve beraberindekilerin mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Anı fotoğrafının çekilmesi sonrasında Çiçek ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Sizin bizlere hedef gösterdiğiniz kardeş Türk halkları ve ülkeleri arasında dayanışma ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çabalar her alanda hızla gelişmektedir. Ülkelerimiz arasındaki köklü ilişkilerin giderek güçlenmesi ve çeşitlenmesine bağlı olarak, karşılıklı üst düzey ziyaretler de yoğunluk kazanmakta, ticaret gelişmekte, kültürel ilişkiler artmakta ve sosyal bağlar güçlenmektedir. İşbirliği ve dayanışmamızın güçlendirilmesi yönünde bütün Türk Cumhuriyetlerinde güçlü bir siyasi irade bulunmaktadır.

Türk Cumhuriyetlerinin Meclis Başkanları olarak sizden aldığımız manevi ilhamla ortak tarih, dil, kültür ve değerleri paylaşan ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine dönük çabalarımızı artırmaya kararlı olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkpa Meclis Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement