Ufuk Özerten: "Kahvede Pişpirik Oynayan 4 Kişiden Biri Ertesi Gün Statta Özel Güvenlik Görevlisi... - Son Dakika
Güncel

Ufuk Özerten: "Kahvede Pişpirik Oynayan 4 Kişiden Biri Ertesi Gün Statta Özel Güvenlik Görevlisi...

Ufuk Özerten: "Kahvede Pişpirik Oynayan 4 Kişiden Biri Ertesi Gün Statta Özel Güvenlik Görevlisi...

Şenes ERZİK: "SPORDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN EĞİTİM ŞART" "UEFA, ŞİDDETİN YANI SIRA IRKÇILIK, AYRIMCILIK, DOPİNG, ŞİKE KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMALAR VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTÜYOR" Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Sporun Zirvesi Semineri'nin 51'incisi, Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de yapılırken, 'Sporda Şiddet Son Bulacak mı?' konulu ilk oturumu Gazeteci Lütfi Özel yönetti.

10.01.2014 15:25

Şenes ERZİK: "SPORDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN EĞİTİM ŞART"

"UEFA, ŞİDDETİN YANI SIRA IRKÇILIK, AYRIMCILIK, DOPİNG, ŞİKE KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMALAR VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTÜYOR"

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Sporun Zirvesi Semineri'nin 51'incisi, Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de yapılırken, 'Sporda Şiddet Son Bulacak mı?' konulu ilk oturumu Gazeteci Lütfi Özel yönetti. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, UEFA 1'inci Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF 1'inci Başkan Vekili Ufuk Özerten, avukat Gaye Gurur Günal ile spor yazarları Güven Taner ve Serdar Ali Çeliker konuşmacı olarak katıldı. SPORDA ŞİDDET SON BULACAK MI?

Lütfü Özel, "Şiddeti spor medyası önleyebilir veya en aza düşürebilir" derken şuna işaret etti:

"Bıçaklar, palalar ve çeşitli kesici aletlerle deplasmana gidenleri yazmazsak, gazete ve televizyonlarda, internet haberciliğinde bunlardan bahsetmezsek, veya deplasmana giden bu tarz taraftarlara orada karşılık veren 50-60 kişilik gruplardan kahraman gibi bahsetmezsek bu şiddete engel olabiliriz"

Şenes Erzik ise şiddetin yanı sıra ırkçılık, ayrımcılık, şike, doping gibi olaylardan arınma konusunda bir çok sosyal sorumluluk projeleri geliştirildiğini söyledi. Erzik, UEFA'nın ve dünya futbolunun çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle beraber bu sorunlara çözüm aradığının altını çizdi. Şenes Erzik, "Ana tema eğitim" diyerek şöyle devam etti:

"İnsanlara eğitim vermezseniz, doğruyu göstermezseniz, ailesinden de yardım alamamışsa, topluma yararlı işler peşinde koşmaz"

"BAŞBAKANIMIZIN 'STATLARDA POLİS GÖREV YAPSIN' TESPİTİ DOĞRU"

Ufuk Özerten ise "Anadolu şehirlerinde yetişmiş adam yok" diyerek önemli bir noktaya değindi. Akşam kahvede pişpirik oynayan 4 kişiden ikisinin özel güvenlikçi olarak ertesi günkü maçta görev aldığını ifade eden Özerten şöyle konuştu:

"Büyük takımlar Anadolu'ya gidip maç yaptığı zaman 1500 özel güvenlik lazım. Sayın Başbakanımız ne dedi, bundan sonra statlardaki güvenliği polis sağlasın. Haklı ve doğru tespit. Ancak böyle caydırıcı olabilirsiniz. Şiddet profesyonel kişilerle engellenebilir. Anadolu şehirlerinde yetişmiş adam yok.

Akşam kahvede pişpirik oynayan 4 kişiden ikisi özel güvenlikçi olarak ertesi günkü maçta görev alıyor. 30 bin kişi maça gidiyor 1500 güvenlikçi lazım, nasıl olacak bu iş. Eğitimli insan lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ufuk Özerten: 'Kahvede Pişpirik Oynayan 4 Kişiden Biri Ertesi Gün Statta Özel Güvenlik Görevlisi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement