Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Ukrayna’daki gelişmelere ilişkin olarak Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yanı sıra ABD, Fransa, Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Polonya'dan mevkidaşları ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki mun ve Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın katılımıyla telekonferans düzenlendi.

13.03.2014 20:47

Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden mevkidaşları ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın katılımıyla telekonferans düzenlendi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun yanı sıra İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Polonya Dışişleri Bakan Radoslaw Sikorski, Ban Ki-mun ile Ashton'ın katılımıyla düzenlenen telekonferansta, Ukrayna'daki son durum ele alınarak, Ukrayna ve Kırım'daki kaygı verici durumun altı çizildi.

Ukrayna'nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve siyasal bütünlüğünün korunmasının önemine vurgu yapılarak, gerginliğin azaltılması için eldeki tüm imkanların kullanılması gerektiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Ukrayna'daki sorunun çözümünü teminen yapmış olduğu son temaslar hakkında bilgi verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement