"Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

"Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Protokollerde 'şerefe' dediğimiz o bardaktaki alkol çocukların algısında büyük adam olmanın, önemli adam olmanın bir aracı olarak temsil ediliyorsa, bu çocuk haklarına müdahale ve çocuk haklarını ihlal anlamını"...

31.03.2013 19:08

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Protokollerde 'şerefe' dediğimiz o bardaktaki alkol çocukların algısında büyük adam olmanın, önemli adam olmanın bir aracı olarak temsil ediliyorsa, bu çocuk haklarına müdahale ve çocuk haklarını ihlal anlamını taşımaz mı?" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK) tarafından düzenlenen "Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu" Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve çok sayıda sağlık temsilcisi katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bakan Müezzinoğlu, üniversitelerin kanser konusundaki yeri ve erken tanının önemine değindi. Türkiye'nin 2023 vizyonunun sağlık alanındaki hedeflerle ve üniversitelerle olacağını belirten Müezzinoğlu, "Tıp fakültelerini yalnızca eğitim veren değil, bilimsel alanda araştıran, geliştiren kurumlar olarak görmeyi arzu ediyoruz. Eğitim araştırma dinamiklerini çok farklı boyuta taşımak istiyoruz" dedi.

Kanserin en çok can yakan hastalık türü olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, hastalıkla mücadele kadar, hastalık öncesi bilinçlenmenin de önemli olduğunu bildirerek, genç nesillere sağlıklı yaşam bilincinin kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Sağlıklı beslenme konusunda kamu bilinci oluşturulması gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Ruhen ve fiziken sağlıklı olma hali benimsenmelidir. Çocukluk döneminde fizik sağlığına önem veriliyor. Fakat ruhen sağlıklı olma yani özgüven, iç barış, yaşamın doğru algılanması gibi konular da önemsenmelidir. Bu sadece üniversiteler ve hastaneler boyutunda olmaz. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düşüyor" diye konuştu.

Müezzinoğlu, çocukların bilinçlenmesi konusunda topluma da büyük görevler düştüğünü belirterek, "Protokollerde 'şerefe' dediğimiz o bardaktaki alkol çocukların algısında büyük adam olmanın, önemli adam olmanın bir aracı olarak temsil ediliyorsa, bu durum çocukta en kısa zamanda bir bardakta içki içmek algısını oluşturuyorsa, bu çocuk haklarına müdahale ve çocuk haklarını ihlal anlamını taşımaz mı? Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarına da büyük önem düşüyor" ifadesini kullandı.

TOPBAŞ: "HALK EKMEKLERDE DOĞAL MAYAYA GEÇİYORUZ"

Kanser haftası nedeniyle düzenlenen sempozyumda çeşitli dallarda ödüller sahiplerini buldu. Kanserle mücadelede yerel yönetimler dalında ödül alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, plaketini Bakan Müezzinoğlu'nun elinden aldı. Kanserle mücadelede sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte çalıştıklarına dikkat çeken Topbaş, İstanbul'da kurdukları merkezlere 1 milyon 520 bin insana kanser taraması ve 6 bin civarı hastaya da erken tanı yaptıklarını bildirdi. Sağlık alanında önemli çalışmaları olduğuna işaret eden Topbaş, "Bu yıl sonu itibariyle İstanbul'un ekmek ihtiyacının yüzde 13'ünü karşılayan halk ekmeklerde doğal mayaya geçiyoruz" müjdesini verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement