Bitlis Düşünce ve Akademik Çalışma Grubu tarafından organize edilen ve ilki gerçekleşen Uluslararası Bitlis Sempozyumu sona erdi.
Tarihi El-Aman Hanı'nda düzenlenen ve 3 gün süren sempozyumda, 50'nin üzerinde Kürt bilimci, akademisyen, gazeteci ve yazar bir araya gelerek, kentin tarihi, kültürü, ekonomisi, sosyal yaşamı ve tarihi şahsiyetlerini ele aldı. Kürt bilimcilerinin 50'nin üzerinde hazırladığı ve sempozyumda bildiri olarak sunduğu konular kitaplaştırılacak.
Sempozyumun organizatörü Sofya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşar Abdulselamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sempozyumun Bitlis için önemli olduğunu söyledi.
Önemli tarihi ve kültürel değerleri bir arada bulunduran Bitlis'te böyle bir sempozyuma ihtiyaç duyulduğunu ve sempozyuma beklenenin üzerinde ilgi olduğunu belirten Abdulselamoğlu, şöyle konuştu:
"Aldığımız sinyallere göre sempozyum, toplumun her kesiminde duyularak, bölgede büyük etki yaratmış. Her yerde konuşuluyor. Bu olması gereken birşeydi. Bu anlamda bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize. Bu da bizi motive etti. Önümüzdeki yıl sempozyumun ikincisini organize edeceğiz. İkinci sempozyumun konusu, 'Bitlis'te şehirleşme sorunları ve perspektifi' olacak. Bu 1'inci Uluslararası Bitlis Sempozuyumu'nun konusu Bitlis'in tarihi, kültürü ile ilgili oldu. 50'nin üzerinde tebliğ sunuldu. İlk açılış gününde 600'e yakın misafir vardı. Açılışımız internet üzerinden binlerce insana canlı olarak verildi. Dilerim internet kaliteli biryayın vermiştir. Tabiki çok önemli akademisyenler katılarak, çok önemli tebliğler sundu."
Sempozyum çerçevesinde hiçbir yerde olmayan, açığa çıkmayan, gizli, tarihi olaylar ve yazarların ortaya çıktığını ifade eden Abdulselamoğlu, akademik çalışmalarla hazırlanan sempozyumun halk tarafından büyük ilgi gördüğünü ve katılımcıların Bitlis'ten memnun ayrılacaklarını sözlerine ekledi.
Abdulselamoğlu, ilgilerinden dolayı Bitlis halkına teşekkür etti.
Son Dakika › Güncel › 'Uluslararası Bitlis Sempozyumu' - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?