Umut'a Ağlatan Ev Bağışı - Son Dakika
Güncel

Umut'a Ağlatan Ev Bağışı

Umut\'a Ağlatan Ev Bağışı

Antalya'da, 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve ailesi bulunamayan 'Umut' adlı gencin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'ya bir inşaat firması tarafından ev bağışı yapıldı.

08.11.2013 17:44

Yeni evine taşınan Umut’un ilk ziyaretçileri Rus milletvekilleri oldu. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken milletvekilleri gözyaşlarını tutamadı.Antalya’nın Aksu ilçesinde 2008 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan, ailesi bulunamayan ve kemik yaşı 21 olan ‘Umut’ ismi verilen gencin bakımını 5 yıldır 3 çocuk annesi Gülsüm Kabadayı üstleniyor. Mustafa Öz ismi ile kimlik çıkarılan Umut’un yıllardır koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı, bugün büyük bir mutluluk yaşadı. Umut’un evde sıkıldığını ve dışarıya çıkaramadığından yakınan Gülsüm anneye sevindirici haber Türkiye’nin en önemli uluslararası inşaat firmasını bünyesinde barındıran Rönesans Holding tarafından geldi ve bir ev bağışlandı. Gülsüm Kabadayı ve Umut’un ilk ziyaretçileri Rus Milletvekilleri ve Rusya’da katıldığı programın sunucusu Andrey Malakhov oldu.

ANAHTAR TESLİM TÖRENİ

Muratpaşa ilçesi Meydan Mahallesi’nde bir sitenin 140 metrekarelik giriş katındaki daire Umut’un bahçeye daha rahat çıkarılabilmesi için Gülsüm anneye teslim edildi. Anahtar teslim törenine Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Rus Milletvekilleri Dmitriy Savelyev ve Olga Kazakova, Rus Milletvekili Yardımcısı Ramin Gasymov, Rönesans Holding adına İnşaat Bölümü Başkanı Avni Akvardar, Rusya TV programı "Put Govoryat" (Bırak Konuşsunlar) yapımcı ve sunucuları ile Rusya'nın en çok izlenen programının sunucusu Andrey Malakhov ile Azerbaycan Seni Arıyorum programının sunucusu Hoşgedem Bahçeleyeva katıldı.

DUYGUSAL ANLAR

Misafirlerini kapıda karşılayan Gülsüm Kabadayı, hepsine teker teker sarılarak öptü. Duygusal anların yaşandığı karşılaşmada ziyarette Rus milletvekilleri ve program yapımcıları Gülsüm Kabadayı’nın ellerini öptü.

Ramin Gasymov, bugün burada olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Gülsüm Kabadayı’nın davranışının tüm insanlığa örnek olduğunu söyledi. Çok güzel bir an yaşadıklarını belirten Gasymov, şöyle konuştu: "Gülsüm Kabadayı çok güzel kalpli bir insan. Umut’a yardım için çok düşündük. Her insan her aile kendine ait bir ev olmasını ister. Gülsüm hanımın kirada oturduğunu biliyorduk. Şartları iyi değildi. Türkiye’de Gülsüm hanıma yardım edenlere teşekkür ediyorum. Rönesans şirketi ile temasa geçtim. Onlardan Umut için ev rica ettim. Bu ricaya yanıt verdiler. Rusya’daki programın ardından bir çok insanın içinde bir şeyler değişti. Rönesans, Umut’a yardımda bulunmak isteyenlere örnek oldu. Antalya’da bu evi bulmak için çok uğraştılar. Umut’un sağlık sorunlarından dolayı yaşayacağı evin özel olması gerekiyordu. 20’ye yakın eve bakıldı. Ama Umut ve ailesi için uygun evi bulmaya çalıştılar. Giriş kat ve büyük bir banyosu olması gerekiyordu."

YAPTIKLARIMIZ GÜLSÜM HANIMIN YAPTIKLARININ YANINDA ÇOK KÜÇÜK

Rönesans Holding İnşaat Bölümü Başkanı Avni Akvardar, Rusya Türkiye ilişkilerinin zengin bir tarihe sahip olduğunu hatırlatarak, bu iki devletin son yıllardaki kadar birbirine yakınlaşmadığını kaydetti. Bu kapsamda milletlerin yakınlaşmasının önemli olduğunun altını çizen Vardar, Gülsüm Kabadayı’nın davranışı ile iki milleti birbirine yakınlaştırdığını kaydetti. Gülsüm Kabadayı ve Umut’u tüm dünyanın tanıdığını dile getiren Akvardar, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Umut’un gerçek ailesini bilmiyoruz. Umut bir dünya vatandaşı oldu. Milyonlarca insan Gülsüm anne ve Umut’u görünce ağladı. İnsanlık hâla ölmediğini gösterdi. Gülsüm hanıma teşekkür ediyoruz. Bize de böyle bir fırsat verildiğinde bunu hiç düşünmeden yaptık. İki dost ülke adına yaptık. Bizim yaptığımız Gülsüm hanımın yaptıklarının yanında çok küçük kalıyor. Onun yüreği okyanus bizimkisi ise bir avuç tuzlu sudur."

GÖZYAŞININ RENGİ YOK

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise, gözyaşının renginin olmadığını bugün gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Gülsüm hanım bir anne şefkati ile tanımadığı bir gencin bakımını yapıyor. Umut’a biyolojik annesinden çok daha iyi baktı. Bunun adı insanlıktır. Rusya ile dostluğumuza Gülsüm Kabadayı damgasını vurdu. Güzel yürekli anne ve insanlara teşekkür ediyoruz"

ANNELER GÜLSÜM ANNEYE DUA EDİYOR

Rus Milletvekili Olga Kazakova da tüm annelerin gücünün Gülsüm anneye yansıdığını söyledi. Rusya’daki bütün annelerin Gülsüm Kabadayı’ya dua ettiğini kaydetti.Rus program yapımcısı Andrey Malakov, programa başladıklarında Umut’un hikayesinin mutlu bitmesi için çalıştıklarını kaydetti. Umut’un annesini bulmak için programa devam ettiklerini ifade eden Malakov, sözlerine şöyle devam etti: "Ama herkes sizi tanıdı. Güzel kalpli bir insan olarak Umut’un annesi yerini siz aldınız. Tüm dünya, tüm Rusya her izleyen çok ağladı. Herkes kendini sizin yerinize koymaya çalıştı. Bizim programı izleyenler arasında zengin insanlar var. Size yardımcı olabileceklerdi. Size yardım etmek istediler. Onların sayesinde bu eve kavuştunuz. Her zaman size yardıma hazırız."

BİR TÜRK KADINI MİLYONLARIN SEVGİSİNİ KAZANDI

Azeri program yapımcısı Hoşgedem Bahçeliyeva da, Gülsüm Kabadayı’nın hikayesi karşısında günlerce ağladığını belirtti. Gülsüm Kabadayı’nın tüm dünyaca tanındığını ifade eden Bahçeleyeva, "Azerbaycan’da herkes bilsin ki böyle anneler var. Bir Türk kadını milyonların sevgisini kazandı" dedi.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI

Mutluluktan gözyaşları döken Gülsüm Kabadayı ise Ramin Gasymov'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: "Sen bizim her şeyimiz oldun. Bizi hiç bırakmadın. Senin yüreğin daha büyük. Sen de tüm babalara örnek oldun. Umutlar asla ölmez. Rönesans şirketine teşekkür ediyorum. Bu kelimelerle anlatılmaz. Sevgi, emek, sabır bu. Gerçek okyanus onlar. Din, ırk, millet önemli değil. Bütün analar babalar sağolsun. Bize güç verdiler. Bu desteği annelerden buluyorum. Umut burada çok mutlu. Çok değişti."

UMUT'UN ANNESİNİ BULALIM

Ziyaretçiler daha sonra Umut’un kaldığı odaya geçti. Duygusal anların yaşandığı buluşmada gözyaşları sel oldu. Başta program yapımcısı Malakov olmak üzere Rus milletvekilleri gözyaşları ile Umut’a baktı. Ziyaretçilerin sarıldığı Gülsüm Kabadayı, "Umut’un annesini bulalım. Annesi gelsin korkmasın. Türkiye’de birlikte yaşayalım. Annesini bulalım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

İSA AKAR - İSMET ERSOY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Umut'a Ağlatan Ev Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement