Ünlü Tablolarda Yüzleriyle Yer Aldılar - Son Dakika
Güncel

Ünlü Tablolarda Yüzleriyle Yer Aldılar

Nilüfer DEMİR, Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla), DHA) MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, dünyaca ünlü, nesillere mal olmuş ressamların sanat eserlerindeki yüzlere down sendromlu gençlerin yüzlerinin yerleştirilmesiyle oluşan eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

08.06.2017 17:22

Nilüfer DEMİR, Hülya ELTEŞ/ BODRUM(Muğla), DHA) MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, dünyaca ünlü, nesillere mal olmuş ressamların sanat eserlerindeki yüzlere down sendromlu gençlerin yüzlerinin yerleştirilmesiyle oluşan eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) tarafından yürütülen 'Hayat ve Biz' projesinin ilk etabı olan 'Sanat ve Biz' için hazırlanan 12 tablo, Milta Bodrum Marina Palmiye Meydanı'nda Bodrumlularla buluştu. Dünyaca ünlü, nesillere mal olmuş ressamların sanat eserlerinde down sendromlu gençlerin yüzlerinin resme yerleştirilmesi ile 12 eserden oluşan çalışma hazırlandı. Down sendromlu çocuklar modellik yaparak, kimi zaman Mona Lisa, Dört Filozof, İnci Küpeli Kız, Meyve Sepeti Tutan Çocuk, Kakımlı Kadın gibi tablolarda yer alırken, kimi zaman da Albrecht Düer, Rembrandt von Rijn gibi ünlü ressamların yüzleri oldu.

Serginin organizatörü Hakan Kural, 10 milyon kişiye farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirterek, "Down sendromlu çocuklar hayatın her alanında olabilirler. Sanat ve Biz projesi için çok başarılı bir şekilde modellik yaptılar. Buradaki düşünce, bu ressamlar günümüzde yaşıyor olsalardı, onları da resmedebilirlerdi. Bir sonraki projemiz, 'Hayvanlar ve Biz' ve bu proje için de çalışmalar devam ediyor. Down sendromluları ve zihinsel engellileri yeniden ve doğru bir ifade ile fark ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Projenin 3'üncü ve son etabının 'Tarih ve Biz' olduğu belirtilirken 2 etabın sergilenmeye başlamasıyla Türkiye turnesinin ardından yurt dışı sergilerinin de başlayacağı öğrenildi.

Sergi 14 Haziran'a kadar Milta Bodrum Marina Palmiye Meydanı'nda ziyaret edilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Tablolarda Yüzleriyle Yer Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement