Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Davası - Son Dakika
Güncel

Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Davası

Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Davası

Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 34 sanığın, "uyuşturucu temin etmek", "suç örgütü kurmak" ve "suç örgütü üyesi olmak" gibi suçlardan yargılanmasına devam edildi Savunma yapan tutuksuz sanık Cenk Eren: "Hayatımda asla, hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım,

11.02.2014 15:40

Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 34 sanığın, "uyuşturucu temin etmek", "suç örgütü kurmak" ve "suç örgütü üyesi olmak" gibi suçlardan yargılanmasına devam edildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın da aralarında yer aldığı 15 tutuksuz sanık katıldı.

Firari olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama emri çıkarılan sanık Kadir Çalıkoparan'ın da katıldığı duruşmada, turnede olduğu gerekçesiyle bir önceki duruşmaya katılmayan şarkıcı Cenk Eren de hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan menajer Ayşe Selin Boronkay ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunması alınan sanıklardan Kadir Çalıkoparan, suçlamaları kabul etmeyerek, "Uyuşturucu ticareti ya da teminiyle bir ilgim yok. Sadece kullanıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Cenk Eren

Savunma yapan tutuksuz sanıklardan Cenk Eren de iddianamede "uyuşturucu madde temin etmek"le suçlandığının hatırlatılması üzerine, "Geçen duruşmaya katılamadığım için özür dilerim. Hayatımda asla, hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım, kimseye temin etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Sanıklar arasındaki Cengiz Esmer, Alp Parlar ve Tolga Disanlı'yı tanıdığını, Disanlı'nın geçici bir süre işletmesinde çalıştığını, Esmer ve Parlar'ı ise sosyal ortamdan bildiğini aktaran Eren, mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci'nin, Adli Tıp raporuna göre idrarında uyuşturucu maddeye rastlandığını ifade etmesi üzerine, "O tahliller yüzeysel alınan tahlillerdir. Ben daha sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nde iki uzman bilirkişiden görüş aldım. Verdikleri raporda, idrar tahlilimde çıkan maddelerin o dönem çok kullandığım antidepresanlar olduğunu belirttiler. Bu raporu savcılığa sundum" ifadelerini kullandı.

Uzmanların raporda, "daha önce yapılan idrar tahlililin yüzeysel olduğunu, detaylı inceleme yapılması gerektiğini ve bu yapıldığında maddelerin ayrıştırılabileceğini" beyan ettiklerini kaydeden Eren, daha önceki raporları kabul etmediğini söyledi.

Tanıkların ifadeleri

Ardından, daha önceki duruşmada alınan ara karar gereğince tanıkların dinlenilmesine geçildi.

Tanık oyuncu Deniz Uğur, sanıklardan Hüseyin Orçun Benli'nin nişanlısı olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti başkanı Ekinci'nin, Çağatay Ulusoy ile yaptığı telefon görüşmelerinde geçen "balık" sözlerini hatırlatarak bunun ne anlama geldiğini sorduğu Uğur, "Çağatay, nişanlımı aradı.  'Balık getireceğim, mangal yapacağız' dedi. Ben de 'geç oldu, balık getirme' dedim. Benim anladığım buydu. 'Karadeniz balığı mı, akvaryum balığı mı?' lafları geçti. Anlamsız espri olarak yorumladım. Uyuşturucu olduğu konusunda bir kanaate varmadım" beyanında bulundu.

Başkan Ekinci'nin, Benli'nin savcılık ifadesinde, "Çağatay balık getireceğini söylediğinde, Deniz mangalı yaktı, ancak geldiğinde balık getirmemişti" sözlerini kullandığını ve bunun şimdiki ifadesiyle çeliştiğini belirtmesi üzerine Uğur, "Benim buradaki beyanım doğru" dedi.

Deniz Uğur, uyuşturucu kullanmadığını ve birilerinden istemesinin de söz konusu olmadığını söyledi.

Dava konusu telefon kayıtlarında Çağatay Ulusoy ile konuşmaları bulunan Nancy İpekoğlu da tanık olarak dinlenildi. İpekoğlu, "Sadece Çağatay'ı tanıyorum. Ben Çağatay'ın uyuşturucu kullandığını dahi bilmiyordum bu olayda. Sarma sigara kullanıyordu. Arkadaşım yurt dışından geldi, ıslak sigara getirmesini istedim. Çağatay'ın kimseye uyuşturucu verdiğini görmedim. Ben de kimseye temin etmedim. Amsterdam'dan da ıslak tütün getirmiştim" diye konuştu.

Selen Katırcıoğlu

Duruşmada tanık olarak dinlenilen oyuncu Selen Katırcıoğlu da sanıklardan Özgür Sanlav'ın eski sevgilisi olduğunu ve arkadaşıyla birlikte kendi evine uyuşturucu getirdiklerini görmediğini belirterek, "Sanıklarla Özgür'ün buluştuğu yerde uyuşturucu teslimine ilişkin bir gözlemim de olmadı" dedi.

Tanık Ümit Yaşar da sanıklardan Gizem Karaca'yı tanıdığını kaydederek, "Gizem'in evinde esrar içecektik. Oraya gittiğimde başka bir arkadaşı gördüm ve eve girmeden geri döndüm. Gizem'den uyuşturucu almadım" şeklinde konuştu.

Başkan Ekinci'nin, önceki ifadesinde "Gizem kapıda bana esrar verdi" şeklinde beyanı bulunduğunu hatırlattığı Yaşar, "Önceki beyanım yanlış. Olayın heyecanıyla okumadan imzaladım. Bu beyanım doğrudur" dedi.

Tanık anlatımlarının ardından duruşmaya öğlen arası verildi.

Davanın geçmişi

TMK 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu öne sürülerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren'in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer'den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği iddia ediliyor.

Cenk Eren'in, soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren'in savunmasında uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain kullandığının tespit edildiği bilgisi veriliyor.

İddianamede, sanıklardan Ayşe Selin Boronkay'ın, Nuri Kösem'den Cengiz Esmer'in telefon numarasını aldıktan sonra, kokain temin etmek için Esmer'i aradığı, kokaini Çağatay Ulusoy'a vermek üzere temin ettiği, kendisinin de esrar ve kokain kullandığı, Mehmet Çakır'a da kokain temin ettiği ve Esmer ile sosyal medya üzerinden haberleştiği ileri sürülüyor.

Sanık Çağatay Ulusoy'un, sanıklardan Onur Tezer'den esrar temin ettiği, esrarı Hüseyin Orçun Benli'nin evine götürerek burada kullandıkları öne sürülen iddianamede, Ulusoy'un, sanık Ergun Taş'tan da kendisi ve Gizem Karaca için esrar temin ederek, bazen kendi evinde, bazen de Karaca'nın evinde beraber kullandıklarının tespit edildiği iddia ediliyor. aktarılıyor.

Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek", "örgüt üyesi olmak", "uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

İddianameyi kabul eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "uyuşturucu temin etmek" suçundan, aralarında menajer Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar vermişti.

Heyet, oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de yer aldığı 13 kişiye yurt dışına çıkış yasağı koyarken, bu kişilerin ilk duruşmaya zorla getirilmesine de hükmetmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Ocak'ta Beşiktaş, Şişli, Etiler ve Ulus'ta düzenlediği operasyonda, aralarında Gizem Karaca, Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 20 kilogram esrar, 500 gram kokain, bir miktar eroin ve bir miktar bonzai ele geçirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement