Ünlülerin Sazcısından Yanmayan Boya - Son Dakika
Güncel

Ünlülerin Sazcısından Yanmayan Boya

Ünlülerin Sazcısından Yanmayan Boya

Birçok sanatçının müzik aletlerini yapan Rıdvan Sağlam, 940 santigrat derece sıcaklığa kadar dayanabilen ve ses geçirmeyen boya üretti.

02.04.2013 16:26  Güncelleme: 16:44

Neşet Ertaş, Orhan Gencebay ve Coşkun Sabah gibi sanatçıların müzik aletlerini yapan imalatçı Rıdvan Sağlam, 940 santigrat derece sıcaklığa kadar dayanabilen ve ses geçirmeyen boya üretti.

Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde yaşayan 'ünlülerin sazcısı' olarak bilinen imalatçı Rıdvan Sağlam, 35 yıllık çalışmaları sonucu 940 santigrat derece sıcaklığa kadar dayanabilen ve ses geçirmeyen boya üretti. Ürettiği boyanın patentini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu ve bunun için Konaklı beldesinde bulunan evini satılığa çıkardığını belirten Sağlam, şöyle konuştu: "Aslında müzik aletleri yapıyorum. Onları Türkiye'de ünlü sanatçılar başta olmak üzere Avrupa'da Almanya ve İspanya'ya ihraç ediyorum. Boya üzerinde

yaklaşık 35 yıldır çalışmalarımı geliştirerek devam ediyorum. İlk olarak bu boyayı, ses yalıtımı ve dayanıklılığı sebebiyle 2000 yılında müzik hoparlörüne denedim. Boya, temiz ve net bir ses çıkmasına neden oluyor."

Çeşitli denemeler sonucu boyayı daha da geliştirdiğini ifade eden Sağlam, şunları söyledi: "Boya ahşap evler ve çatı izolasyonunda da kullanılabilir. Yangına dayanabildiği için birçok yerde kullanılabilir. Özel şirket ve yetkililerden ürünü denemelerini istiyorum. Ülkemiz adına önemli bir iş yaptığımı düşünüyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünlülerin Sazcısından Yanmayan Boya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement