Uşak'ta Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Nevruz Kutlaması

Uşak\'ta Nevruz Kutlaması

Uşak'ta baharın müjdecisi nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı.

21.03.2013 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta baharın müjdecisi nevruz çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve protokol üyelerinin katıldığı tören TOKİ 4'üncü Etap Konutları'ndaki Müjde İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Halk oyunları gösterilerinin sergilendiği tören, neşeli bir ortamda geçerken, Vali Erden pilav dağıtıp, ağaç dikti.

Nevruz kutlamalarına Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve protokol üyeleri katıldı. Vali Mehmet Ufuk Erden, "Nevruz, Türk milletinin var oluş ve diriliş bayramıdır. İnsanlık tarihi boyunca, Orta Asya ve Orta Doğu'da kutlanan nevruz aynı zamanda baharın gelişi ve tabiatın uyanışının da müjdecisidir" dedi.

Yerel sanatçıların yer aldığı konser ve halk oyunları gösterilerinin ardından Vali Erden ve protokol üyeleri okul bahçesine çam fidanı dikti. Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Erden, pilav kazanlarının başına geçerek halka tavuklu pilav ve ayran dağıttı.

Uşak Üniversitesi'nde de baharın müjdecisi nevruz nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Nevruz etkinlikleri Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Özcan tarafından verilen 'Türk Dünyası'nda Nevruz' konferansıyla başladı. Yoğun ilgi gören konferansın ardından, Öğrenci Çarşısı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu konser verdi. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, "Baharın müjdecisi nevruz bugün ülkemize yeni umutlar getiriyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına kalkınmış ve huzur içinde ulaşmamızı temenni ediyorum" dedi. Konserin ardından öğrencilere tavuklu piyav dağıtıldı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement