Van-Yeni Yılın İlk Bebekleri - Son Dakika
Güncel

Van-Yeni Yılın İlk Bebekleri

Van-Yeni Yılın İlk Bebekleri

Van'da Yeni Yıl Bebeği Umut'a Validen Tam Altın

01.01.2011 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'DA YENİ YIL BEBEĞİ UMUT'A VALİDEN TAM ALTIN

ŞANLIURFA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ ERKEK OLDU

KONYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ KIZ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Yeni yıla Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine giderek, Umut'u kucağına alarak girdi. Birgül ve Kadir Say çiftinin 2011 yılına dünyaya gelen Umut'a mutlu yıllar dileyen Karaloğlu, onu kucağına alarak tam Cumhuriyet altını hediye ederek, sağlıklı ve huzurlu büyümeseni diledi. Vali Karaloğlu daha sonra hastanedeki diğer hastaları ziyaret ederek, onların da yeni yılını kutlayarak hediyeler verdi.

VALİ'DEN TRABZON'DA 2011'İN İLK BEBEĞİNE ALTIN

Trabzon 2011 yılına sakin girdi. Yılbaşı akşamı ve gecesi kayda değer bir olay yaşanmayan kentte Vali Kızılcık, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen kız bebeğe altın taktı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Emniyet Müdürü Feridun Boz, yılbaşı gecesi çeşitli ziyaretlerde bulundu, polis ve Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Vali Kızılcık, daha sonra da eşi Sema Kızılcık ile birlikte yeni yılın ilk saatlerinde de Trabzon Doğum Hastanesi'ne gitti ve 2011 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe çeyrek altın taktı. Ayşe Gül ve Serdar Yayla çiftinin 2. çocukları olan ve 00.02'de dünyaya gelen kız bebeğe Hüsna ismi verildi.

ŞANLIURFA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ ERKEK OLDU

ŞANLIURFA'da, yeni yılın ilk bebeği erkek oldu. Saat, 00.10'da doğan erkek bebeğe ailesi Mehmet Akif adı vereceğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaşayan 28 yaşındaki Mehmet Masken ile 8 yıllık eşi 28 yaşındaki Hüsniye Masken'in saat 00.10 sıralarında bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Şanlıurfa Doğum Evi Hastanesi'nde gerçekleşen doğum ile ikinci kez bebek sevinci yaşayan Masken çifti, yeni yıla erkek bebek ile girmenin mutluluğunu yaşadı. İlk çocukları kız olan Masken çifti, çok istedikleri erkek bebeğe yeni yılın ilk dakikalarında kavuşmuş olmanın sevincini, hastanede bekleyen yakınlarıyla birlikte kutladı. 3 kilo 600 gram ağırlığında ve sağlıklı şekilde doğan bebek, yapılan kontrollerinin ardından annesinin kaldığı odaya götürüldü. Erkek çocuk sahibi olmanın sevincini yaşayan baba Mehmet Masken, "Yeni yılın ilk çocuğu benim çocuğum olmasından dolayı çok sevinçliyim. Bugün ikinci kez baba olmanın sevincini yaşadım. Herkese teşekkür ediyorum. Çocuğuma Mehmet Akif ismini vereceğiz" dedi.

Öte yandan, yeni yılın ilk bebeğiyle bizzat ilgilenen ve Masken çiftini kutlayan Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi Başhekimi Mehmet Demir, geride kalan 2010 yılı içerisinde hastanelerinde 21 bin 633 doğumun gerçekleştiğini, yılın son gününde ise 46 çocuğun dünyaya geldiğini söyledi.

KONYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ

Konya'da yılın ilk bebeği ise Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya geldi. Taner ve Esra Porsuk çiftinin kız bebeği 00.03'de normal doğumla dünyaya gözlerini açtı. 51 santimetre boyunda, 3 kilo 690 gram ağırlığında doğan bebeğe henüz bir isim konulmadı. Doğumu gerçekleştiren Dr. Hansel Çakır, bebeğin ve annenin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

KIRIKKALE'DE YILIN İLK ÇOCUKLARINA BELEDİYE BAŞKANINDAN ALTIN

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Belediye Başkan yardımcısı Halil Danacı ve eşi Kezban Danacı, yeni yılın ilk çocuklarına altın taktı.

2010'u geride bıraktıktan sonra Kırıkkale'de 2011 yılının ilk iki çocuğu dünyaya geldi. Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum çocuk hastanesinde hastane Müdürü Adem Çalkan, Dr. Ahmet Özyazıcı ile birlikte Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Belediye Başkan yardımcısı Halil Danacı ve eşi Kezban Danacı, yeni yılın ilk çocuklarına altın takarak uzun ömürlü olmasını dilediler.

Gece saat 24.00'ü bekleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Belediye Başkan yardımcısı Halil Danacı, Kadın Doğum Hastanesi nöbetçi doktorlarda hazır bulundular.

Emine-Halil Yaylacı çiftinin üçüncü çocukları olan kıç çocuğuna Muharrem ayı nedeni ile Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, tarafından Zeynep Gökçe ismi verildi. Diğer doğum yapan annelere birer altın takılırken Ferda Solak'ın kız çocuğuna Zeynep Eda, Naime-Sefer Andiç in çocuklarına Metehan ve Havva-Adem Akbulut un erkek çocuklarına ise Hüseyin adı verildi. Havva Akbulut, ''Başbakanın sözünü dinleyerek ben 4. çocuğu yaptım' dedi.

Sağlıklı olarak dünyaya gelen kız ve erkek çocukları için Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ''2010 yılında dünya gelen çocuklar kızdı. Kırıkkale'mizde bu yıl 4 çocuktan ikisi kız, ikisi ise erkek olarak dünyaya geldiler. Tüm aileleri kutluyorum. Vatana millete hayırlı birer evlat yetiştirirler. Muharrem ayı nedeni ile kızlarımız iki isimli olarak Zeynep Gökçe ve Zeynep Eda isimlerini verdik. Çocukları ile beraber uzun ömürlü olurlar. 2011 yılı kızların yılı olacak herhalde' dedi.

Sivas'ta 2011 ilk bebeği olan Emir Mesci ise 00.01'de Devlet Hastanesinde dünyaya geldi. Küçük çocuğa vali Ali Kolat ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp çeyrek altın taktı. 2011 il bebeği ise Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi. Faruk-Pınar Mesci çiftinin bebekleri 01 Ocak 2011'e girildikten 1 dakika sonra doğdu. Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan yetiştirme yurdu, huzur evine ziyaret ettiler. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde İl Emniyet Müdürlüğü'nde MOBESE'den Sivas'ta çeşitli bölgeleri inceleyen Vali Ali Kolat, telsizden emniyet mensuplarının yeni yılarını kutladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van-Yeni Yılın İlk Bebekleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement