Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Peyzaj Mimarları, Çevre Mühendisleri, Şehir Plancıları, Ziraat Mühendisleri odaları, yeni Başbakanlık binası inşaatına ilişkin mahkeme kararlarının uygulanmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dilekçelerinin verilmesinin ardından yaptığı açıklamada, bugünün Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) mücadelesinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara 5. İdare Mahkemesi ile 11. İdare Mahkemesinin kararlarını tanımadığını öne süren Candan, "bu durumun hukuka meydan okumak anlamına geldiği" görüşünü savundu.
Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunu kullanarak yeni bir adalet arama sürecine geçtiklerini belirten Candan, AOÇ alanında inşaatı devam eden yapılar için ihalelerin sürdüğünü, ihalelerin durdurulması için verilen mahkeme kararlarına uyulmadığını savundu.
Candan, "İnsanlığa ait değer olarak karşımızda duran AOÇ'yi kurtarmak için Anayasa Mahkemesine başvurduk. Buradan çıkacak sonuca göre gerekiyorsa AİHM'e başvuracağız, uluslararası ortamlarda mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
AOÇ'nin bu yıl 89. kuruluş yılı olduğunu anımsatan Candan, Atatürk'ün vasiyetlerine uygun bir süreç yaşanmadığını ileri sürdü.
Candan ayrıca, 5 Mayıs'ta Ankara Adliyesinde AOÇ için dava açacaklarını duyurdu.
Bu arada Ankara Barosu da konuyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Yeni Başbakanlık Binası İnşaatı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.