'üniversitelileri SOKAĞA DÖKMEK İSTEYENLER VAR'
Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta'da gerçekleştirilen 216'ncı Üniversitelerarası Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Suriye'daki iç çatışmayı ve Mısır'daki darbeyi kınadı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda uluslararası arenada ekonomik aktör haline geldiğini belirten Prof.Dr. İbicioğlu, masumların umudu haline gelmeye başlayan Türkiye'nin yanı başında oyunlar oynandığını söyledi. Kurul olarak halkın iradesinin her yerde tecelli etmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Pdof. Dr. İbicioğlu, "Halkın iradesinin olmadığı yerde zorbalıkların olacağına inanıyoruz. Mısır'da, halkın iradesi ile işbaşına gelmiş iktidarın darbeyle alaşağı edilmesini, halkın iradesinin hiçe sayılmasını, evrensel hukukun, evrensel insan haklarının çiğnenmesi anlamında görüyoruz. Mısır'daki darbeyi kınıyoruz. Dünyada darbeler dönemi kapanmak zorundadır" diye konuştu.
KİMYASAL SİLAH KULLANIMI KABUL EDİLEMEZ
Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına da dikkat çeken Prof. Dr. İbicioğlu, şöyle konuştu:
"Bu ilk değildir. Halepçe'de de kullanılmıştır. Komşuda çıkan yangının ekonomik, siyasal, güvenlik açısından bizim istikrarımızı etkilemesi, siyasal açıdan bizim içimizi de karıştırmaya çalışmaları tabii ki bizi yakından ilgilendiriyor. Derinden yaralıyor. Suriye'de masum halka, kundaktaki çocuklara kimyasal silah kullanarak, kendi halkına karşı zorlayıcı bir yaklaşımla namluların çevrilmesini ve bu insanlık suçunu Üniversitelerarası Kurul olarak kınıyoruz."
O ATEŞ TÜRKİYE'YE SIÇRATILMAK İSTENİYOR
Ortadoğu başta olmak üzere Türkiye'nin çevresinin yangın yerine döndüğünü vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, şunları kaydetti:
"Etrafımızdaki yangınların kıvılcımları Türkiye'ye sıçratılmaya çalışılıyor. Bunu görüyoruz. Ülkeyi istikrarsızlaştırarak, ülkede birtakım istenmeyen güçleri, karanlık güçleri devreye sokmak isteyenler var. Bu konuda en çok kullanılan kesim üniversite gençliği. Üniversite gençliği iki açıdan onların avantajına gelmektedir. Bir yandan üniversite gençliği yaş olarak delikanlı çağında olmaları sebebiyle hızlı manipüle edilebilecek önemli bir kitle. Diğer yandan bir ülkenin üniversite gençliğini ele aldığınız zaman gelecekteki entelektüel sermayeye önemli bir darbe vurmuş olursunuz. Üniversite gençliğini sokaklara dökmek isteyenler, ülkeyi istikrarsızlaştırmak adına kullanmak isteyenler vardır, olacaktır. Bunlar karşısında uyanık olmak en önemli görevimizdir."
Son Dakika › Güncel › YÖK Başkanı Çetinsaya: ODTÜ'deki Saldırı Kabul Edilemez, Araştırın Talimatı Verdim (2) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?