Yozgat Bozdağ ve Bakan Arslan Yozgat Havalimanı'nın Temelini Attı Hd 1 - Son Dakika
Güncel

Yozgat Bozdağ ve Bakan Arslan Yozgat Havalimanı'nın Temelini Attı Hd 1

Bozdağ ve Bakan Arslan Yozgat Havalimanı'nın temelini attıBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle, Yozgat Havalimanı'nın temeli atıldı.

03.06.2018 19:36

Bozdağ ve Bakan Arslan Yozgat Havalimanı'nın temelini attı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle, Yozgat Havalimanı'nın temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ray döşeme çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tiren (YHT) projesinin bedelinin 9 milyar 500 milyon lira olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bugün Yozgat için tarihi bir gün. Yozgat elbette pek çok hizmet gördü, pek çok esere sahiplik yaptı, hükümetlerimiz döneminde pek çok adım Yozgat'a atıldı. Bunların içerisinde çok önemlileri var ama en önemlilerinden birisi hiç şüphesiz bugün Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan beyefendi ile birlikte sizin şahitliğinizde resmi temelini attığımız Yozgat Havaalanıdır. Tünellerle Yozgat'ın dağları delindi. Şimdi de ray döşemesi yapılıyor. İnşallah 2019 yılının ikinci yarısına gelindiğinde, Yüksek Hızlı Tren hattının açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Yüksek Hızlı Trenin bedeli 9 milyar 500 milyon lira. Yozgat'ın bir kalemde yatırımdan aldığı pay. Havaalanı 250 milyon liralık bir yatırım. Üst yapısıyla birlikte 300 milyon liralık bir yatırım yapılıyor" dedi.

BAKAN ARSLAN: SON 16 YILDA DIŞ HAT YOLCU TRAFİĞİ, 233 KAT ARTIŞ GÖSTERDİ

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Türkiye'de 2003 yılında 55 milyon olan terminallerin yolcu kapasitesi 2018 yılında yaklaşık 258 milyona yükseldi" dedi.

Havacılık alanında başlatılan değişimle, son 16 yılda Türkiye'nin havacılıkta dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini belirten Bakan Arslan, "?Hava yolunu halkın yolu yapacağız' dedik. Her yıl uçak ve yolcu trafiğinde önemli artışlar gerçekleştirdik. Son 16 yılda dış hat yolcu trafiği, her yıl ortalama olarak yüzde 8,4 ve toplamda 233 kat artış gösterdi. Yolcu trafiğinde her yıl ortalama; yüzde 12 toplam uçak trafiğinde ise yüzde 9 artış oldu. Türkiye'de 2003 yılında 55 milyon olan terminallerin yolcu kapasitesi 2018 yılında yaklaşık 258 milyona yükseldi" diye konuştu.

Hava yolu taşımacılığı ve 16 yılda gelinen noktayı rakamlarla anlatan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yine 2002 yılında yurt dışında 60 noktaya uçuş düzenlenirken 2017 yılında bu rakam 296 noktaya ulaştı. 2017'de Türkiye genelinde yaklaşık 194 milyon yolcuya hizmet verildi. Türkiye, 2017 yılı dünya yolcu trafiği sıralamasında geçen yıla göre iki basamak yükselerek 9'ncu, Avrupa yolcu sıralamasında ise bir basamak yükselerek 4'ncü sırada yer aldı. İşte sürekli yükselen ve gelişen havacılık sektörümüz bundan sonra Yozgat Havalimanı ile daha da gelişecek. Yozgat Havalimanı yaklaşık 250 milyon TL proje bedeli. Estetik ve özgün mimarisi ile Yozgat'a yakışan bir havalimanı olacak."

'ANKARA'DA TREN YOLU YAPIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI'

Bakan Arslan, Ankara'da devam eden tren yolu yapım çalışmalarının tamamlandığını da belirterek, "Ankara'da ki, tren yolu çalışmaları nedeniyle doğudan gelen trenler, Irmak mevkiine kadar gidiyordu. İnşallah yarın itibariyle hem yolcu trenlerimiz, hem yük trenlerimiz Ankara Garı'nı kullanabildiği gibi, Ankara'dan batıya kadar kesintisiz devam edecekler. İki sene önce başlattığımız çalışmalar bitti" dedi.

Yozgat Bozdağ ve Bakan Arslan Yozgat Havalimanı\'nın Temelini Attı Hd 1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Bozdağ ve Bakan Arslan Yozgat Havalimanı'nın Temelini Attı Hd 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement