CHP YSK'dan Sonra AYM'ye de Başvuracak - Son Dakika
Güncel

CHP YSK'dan Sonra AYM'ye de Başvuracak

CHP, YSK'nın kararının ardından, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar itirazlarını sürdüreceklerini açıkladı.

09.04.2014 20:28  Güncelleme: 20:32

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin 30 Mart'ta yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin tüm itirazlarını oybirliğiyle reddetti. CHP, YSK'nın kararının ardından, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar itirazlarını sürdüreceklerini açıkladı.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek yaklaşık 30 bin oy ile CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın önüne geçmişti. Aradaki farkın az olması nedeniyle "seçime hile karıştı" gibi iddiaların ortaya atılmasının ardından CHP seçimlere ilişkin bir dizi itirazda bulunmuştu.

Seçimlerin ardından Ankara İl Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması, iptal edilen oyların yeniden değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin itirazda bulunan CHP'nin itirazı il seçim kurulu tarafından reddedilmişti.

Bu durum üzerine CHP itirazlarına "tam hukuksuzluk" gerekçesiyle seçimlerin iptalini de ekleyerek YSK'ya itirazda bulundu. YSK, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazlarını yerinde bulmayarak oybirliğiyle reddetti.

CHP'li Yavaş ise YSK'dan olumlu sonuç alamamaları halinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı. YSK'nın kararının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da " Türkiye'de son yerel seçimlerden sonra oluşan siyasi tabloya bakarak, Ankara seçimlerinin iptal edilmiş olmasının yaratacağı siyasi sarsıntının tereddüttü ve etkisi altında hareket ettikleri kanaatindeyiz. Hukuka uygun bir karar değil. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dahil olmak üzere AİHM dahil olmak üzere bundan sonraki yolları kullanacağız" demişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP YSK'dan Sonra AYM'ye de Başvuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement