Yüksekova'da Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Olaylar Çıktı

Yüksekova\'da Olaylar Çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde BDP tarafından düzenlenen yürüyüş ve oturma eyleminin ardından olaylar çıktı.

30.10.2012 16:20

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde BDP tarafından düzenlenen yürüyüş ve oturma eyleminin ardından olaylar çıktı. Yola barikat kurup MOBESE direğini oksijen tüpüyle keserek deviren göstericilere, polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın da bulunduğu kalabalık, Eski Cezaevi Kavşağı'na doğru yürüyüşe geçti. Sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Eski Cezaevi Kavşağı'na gelen kalabalığa hitaben bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Türkiye'de demokratik siyaset yollarının tıkandığını iddia etti. Canan, "Demokratik siyaset yolları tıkandığı için bugün cezaevlerinde bulunan arkadaşlarımızın elinde sadece ve sadece bedenlerini ölüme yatırmak kalmıştır. Cezaevlerinde olan o arkadaşlarımız eğer dışarıda olmuş olsaydılar, eğer onlara siyaset yapma olanağı tanınmış olsaydı bugün belki bu açlık grevine gerek kalmazdı" diye konuştu.

Cezaevlerindekilerin kendi koşulları daha iyi olsun diye değil, sadece Kürt halkının talepleri için bedenlerini ölüme yatırdığını öne süren Canan, "Bugün cezaevinde bedenlerini ölüme yatıran arkadaşlarımız bence sevap işlemektedirler; kutsal bir hak uğruna bu direnişi sergilemektedirler. Bu ülkede asker ve gerilla ölmesin diye bu arkadaşlar açlık grevine girmişlerdir. Açlık grevlerinde 50. güne gelince insan bedenlerinin hayati fonksiyonlarını kaybettiği bir gerçektir. Geçmişte bu ülke çok büyük acılar yaşamıştır. Mazlum Doğan ve arkadaşları bedenlerini bu halk için feda etti. O zaman 'Kürt halkı yoktur' deniliyordu. Bu arkadaşlarımız bedenlerini feda ederek Kürt halkının varlığını kabul ettirdi. Bugün yaşanan açlık grevleri ile dile getirilen talepler anne sütü gibi helal olan taleplerdir. Bu bir haksızlıktır. Müslüman geçinen Başbakan buna el atmalıdır. Bütün Müslümanlar bunu bilsin, camiler bunu bilsin, aslında Diyanet'in, din hocalarının bugün ayağa kalkma günüdür. Dinimizde böyle bir şey yoktur. Burada beklemek, bu arkadaşlarımıza destek vermek bu nedenle sevaptır. İnanıyorum ki halkımız bu insanların ölümüne seyirci kalmayacaktır" dedi.

Canan'ın konuşmasının ardından toplanan kalabalık, oturma eylemi gerçekleştirerek Yüksekova- Şemdinli karayolunu trafiğe kapattı. Oturma eyleminin ardından bir grup gösterici Cengiz Topel Caddesi üzerinde barikatlar kurdu. Güvenlik güçleri, barikat kurup slogan atan göstericilere gaz bombaları ile müdahale etti. Polis müdahalesine göstericiler de taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

Polisin yaklaşık 15 zırhlı araçla yaptığı müdahaleye rağmen dağılmayan göstericiler, cadde üzerinde bulunan MOBESE kameralarının takılı olduğu bir direği de oksijen tüpü ile kesip devirdikten sonra üzerindeki kameraları kullanılamaz hale getirdi. Yaşanan gerginlik sırasında yer yer patlama ve silah sesleri duyulurken, ilçede olaylar devam ediyor. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement