Yüksekovalı İhracatçılardan KDV Eylemi - Son Dakika
Güncel

Yüksekovalı İhracatçılardan KDV Eylemi

Yüksekovalı İhracatçılardan KDV Eylemi

İran'a ihracat yapan yaklaşık 40 kişi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Esendere Sınır Kapısı'nda bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

12.08.2013 15:17  Güncelleme: 15:41

İran'a ihracat yapan yaklaşık 40 kişi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Esendere Sınır Kapısı'nda bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. İhracatçılar, İran ve Irak'a ihracat yaptıklarını ancak yasal vergi iadelerini zamananında alamadıklarını, bu durumun da Hakkari Vergi Dairesi yetkililerinden kaynaklandığını ileri sürdü. Yılda yaklaşık 600 milyon dolar ihracat yaptıklarını belirten ihracatçılar adına konuşan Sabih Kayhan, yeminli mali müşavirler tarafından düzenlenen KDV iadesi talep raporlarının sudan sebeplerle aylarca bekletildiğini, bunun da kasıtlı olarak yapıldığın iddia etti. İsim verererek eleştirisini sürdüren İhracatçı Kayhan şöyle konuştu

İran ve Irak'a ihracat yapıyoruz. Fakat Türkiye geneline yayılmış çeşitli yeminli mali müşavirlerce düzenlenen KDV iadesi talep raporlarımız, sudan sebeplerle aylarca bekletiliyor. Bu da kasıtlı olarak yapılıyor ve bizler zor durumda bırakılıyoruz. Bunu da Hakkari Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun engellemekte. Bizleri potansiyel suçlu olarak görüyor. 'Sizlere ödeme yapmak içime sinmiyor, ondan dolayı yapmıyorum' diyor. Bu adam, başta hükümet olmak üzere hiç bir karara uymamakta devletin bölgedeki olumlu bakışını da sabote etmektedir.

Hakkari Vergi Dairesi Müdürü'nü istenmeyen adam ilan eden ihracatçılar, bu durum düzeltilinceye kadar da ihracat yapmama karar aldı. İhracatçılar, basın açıklamasının ardından sınır kapısından ayrıldı.

Hakkari Vargi Dairesi Müdürü Torun ise basın açıklamasından bilgisinin olmadığını, konuyla ilgili de açıklama yapamayacağını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekovalı İhracatçılardan KDV Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement