Yunanistan Komşu? da Halk Bankamatiklere Koştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yunanistan Komşu? da Halk Bankamatiklere Koştu

Yunanistan Komşu? da Halk Bankamatiklere Koştu
29.06.2015 17:08

Yunanistan Hükümetinin bankaları kapatma kararından sonra komşuda halk ATM şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yunanistan Hükümetinin bankaları kapatma kararından sonra komşuda halk ATM şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yunanlılar günlük 60 euro para çekme limitini kullanmak için saatlerce bankamatiklerin önünde bekledi.

Yunanistan Mali İstikrar Konseyi'nin önerisi ile Çipras hükümetinin dün bankaları 6 Temmuz tarihine kadar kapatma kararı alması üzerine ilk mesai günü olan bu sabahtan itibaren komşu da halk bankamatiklere hücum etti. Yunanistan hükümetinin uluslararası kreditörlerin sundukları öneri için 5 Temmuz'da yapılacak referandum tarihine kadar bankaları ve borsayı kapatma kararı üzerine halk nakit ihtiyaçlarını bankamatiklerden karşılıyor. Ancak bankamatiklerden günlük 60 euro çekme limiti konulması halkı memnun etmedi. Bankamatiklerin önünde saatlerce kuyrukta bekleyen Yunanlılar bu duruma tepki gösteriyor. Kafelerde oturan ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz üzerine sohbet eden Yunanlılar, Pazar günü yapılacak referandumda takınacağı tavır için birbirleri ile hararetli sohbetler ediyor.

SADECE NAKİT SATIŞ YAPILIYOR

Yunanistan'da işyerleri, lokantalar, kafeler, aliş veriş merkezleri kredi kartları ile satış yapmıyor. Yunanlı esnaf sadece nakit ile satış yapmaya başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan Komşu? da Halk Bankamatiklere Koştu - Son Dakika


Advertisement