Yunus Leşi Dert Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Yunus Leşi Dert Oldu

Yunus Leşi Dert Oldu
21.07.2010 13:09

Sahile Vurup Kayalıklar Arasında Sıkışan Yunus Balığı Leşi Etrafa Kötü Kokular Yaydı.

MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlı Narlıkuyu Beldesi'nde Akyar Koyu'nda sahile vurup kayalıklar arasında sıkışan yunus balığı leşi etrafa kötü kokular yaydı. Haber verilen yetkililer ilgilenmeyince, yöredeki bir restoran işletmecisi arkadaşlarıyla denize girip, çürümüş leşi kayalıklardan çıkardı.

Akyar Koyu'nda balık restoranı işleten Cemal Özgider'in kızı Gizem Özgider, 15 gün önce arkadaşlarıyla koyda yüzerken, dalgalarla birlikte sahile 2 metre boyunda bir yunus ölüsünün vurduğunu, leşin koydaki kayalıklar arasında sıkıştığını fark etti. Kızının anlatımı üzerine Cemal Özgider iddiaya göre belediyeyi arayıp, balık leşinin bulunduğu yerden çıkarılmasını istedi. Ancak, kimse ilgilenmeyince Yunus Balığı leşi kayalıklar arasında kaldı. Sıcağın da etkisiyle balığın çürüyüp etrafa koku yaymaya başlaması üzerine, koya günü birlik gelen tatilciler ve restorana gelen müşteriler rahatsız olmaya başladı.

SIKIŞTIĞI YERDEN ÇIKARDILAR

Cemal Özgider, yaptığı girişimlerden yine sonuç alamayınca, arkadaşlarıyla birlikte denize girip, Yunus Balığı'nın leşinin sıkıştığı kayalıklardan çıkardı. Büyük bölümü çürümüş haldeki balık leşi, kayalıklardan çıkarılmasının ardından dalgalarla birlikte denizde kayboldu. Yunus balığının ölmesine üzüldüğünü bildiren Gizem Özgider, "Arkadaşlarımla birlikte denizde yüzerken yunus ölüsünü görmek bizi çok üzdü. Bu yunus doğanın dengesi gereği ölmüş olabilir. Bu kadar insana yakın bir deniz canlısının ölmesine üzülmemek mümkün değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunus Leşi Dert Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement