Zorlu'dan Çin İddiası - Son Dakika
Güncel

Zorlu'dan Çin İddiası

Zorlu\'dan Çin İddiası

Türkiye Finans Katılım Bankası desteğiyle Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nın tanıtım toplantısı Denizli'de yapıldı.

21.05.2013 19:35

Türkiye Finans Katılım Bankası desteğiyle Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nın tanıtım toplantısı Denizli'de yapıldı. İstanbul dışındaki illerde marka bilinci yerleştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın tanıtım toplantısına konuşmacı olarak katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Çin'in henüz dünyaya açılmadığını, 2025'te bu ülkenin 25 trilyon dolar bütçe hedefine ulaşma olasılığının yüksek olduğunu, bu hedef doğrultusunda da emin adımlarla gittiklerini kaydetti. Zorlu, "Türk gençleri, Uzakdoğu'da olduğu gibi ülkesine ve çalıştığı kurumlara sadakatlı olsun. O zaman bizim de yolumuz açık" dedi.

Capital ve Ekonomist dergileri işbirliği ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen yarışma, Türkiye Finans Katılım Bankası sponsorluğunda başladı. İstanbul dışındaki illerde markalaşmanın önemi konusunda bilinç yaratmayı hedefleyen yarışmanın tanıtım ve açılış toplantısı Denizli'de yapıldı. Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Bilgi Üniversitesi'nden Dr. Fatoş Karahasan, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Burhan Karaçam Değer Kazandırma Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

ULASAL MARKALAR GLOBAL GÜÇ OLMAK İÇİN YATIRIM YAPIYOR

Anadolu Markaları Yarışması'na geçen yıldan beri destek verdiklerini ve Türkiye'nin dört bir yanından markalaşma öyküsünü paylaşan şirketlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Ekonomideki küreselleşme unsuru, markalaşmayı zorunlu hale getirdi. Bunun bilincinde olan birçok şirket, stratejilerinin odağına markalaşma yatırımını aldı. Özellikle ülke ekonomimizin lokomotiflerinden olan KOBİ'ler, markalaşma yolunda profesyonelleşmeye, organizasyon yapısında önemli değişikliklere gitmeye başladı. Ulusal markalarımızın global bir güç olmak için yatırım yapması, hem ülkemiz adına gurur duymamızı, hem de geleceğe yönelik şevkimizi artırıyor. Anadolu Markaları Yarışması da, bir dünya markası haline gelmek isteyen firmalarımıza önemli bir fırsat sunuyor" dedi.

AZİMLİ OLALIM, YENİLİKÇİ OLALIM

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, markalaşmanın önemine değindi, 15 yaşından bu yana ticaretin içinde olan birisi olarak hep yenilikleri takip edip, azimle çalıştığını kaydetti. Zorlu, "Tekstil benim baba mesleğim asla bırakmam. Enerji, madencilik, elektronik çeşitli sektörlerde grup olarak faaliyet gösteriyoruz. Yazılımı ve donanımı kendimize ait olan insansız hava aracı yaptık. Geldiğimiz nokta yeterli değil. Türkiye'nin ve bizlerin daha yapacak çok işi var. Babadağ, dağlık, küçük bir ilçedir. Ben dağdan geldim neler yaptım. Vestel mucizesi ortada. Daha iyisini yapmak, daha uzaklara gitmek zorundayız. Azimli olalım, daima yenilikleri takip edelim. Cesaretli olalım, geleceği görelim. Ben işimi her an kaybedecekmiş gibi azimle çalışıyorum" diye konuştu.

ZORLU: "HERKES ÇİN'İ KONUŞUYOR"

Çin'in büyük bir güç olduğunu sözlerine ekleyen Zorlu, "Herkes Çin'i konuşuyor. Çin'de bizim de tekstil fabrikamız var. Çinliler, 2025 yılında 25 trilyon dolar büyüklük hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda da emin adımlarla gidiyorlar. Bana göre Çin henüz dünyaya açılmadı. Yeni açılacaklar. Biz de dünya ticaretinde daha iyi yerler edineceksek, inovasyon ve kaliteye daha fazla önem verip, teknolojiyle uyumlu çalışmalıyız. Uzakdoğu kültüründe sadakat var. Ülkelerini ve kurumlarını çok seviyorlar. Türk gençlerine tavsiyem, ülkenize, çalıştığınız kurumlara karşı sadakatlı olun" dedi.

FİRMALAR İKİ AYRI GRUPTA ÖDÜLLENDİRİLECEK

Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nda, İstanbul dışındaki illerde marka olma oyunda ilerleyen ve markalaşma stratejisiyle fark yaratan kurumlar ödüllendirilecek. Yarışmada kurumsal ve ticari firmalar, 'Büyük Şirketler' ve 'Küçük İşletmeler' olarak iki grupta değerlendirilecek. 'Büyük Şirketler' ve 'Küçük İşletmeler' grupları içerisinde sektörlere göre ayrışan farklı kategorilerde, markalaşma konusunda en başarılı performansı sergileyen ilk 3 şirket ödüllendirilecek. Markaların başarı hikayeleriyle başvurularını yapacağı Anadolu Markaları Yarışması'na son başvuru tarihi 31 Ekim 2013. Yarışmaya başvurular internet üzerinden yapılabilecek. Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nın tanıtım toplantıları, Denizli'den sonra Çanakkale, Şanlıurfa ve Gaziantep'te de yapılacak. - Denizli

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement