8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Üngör, "Değişen toplumsal şartlar, batı dayatmaları ve sosyal medyada gösterilen olumsuz örnekler, Türk toplumunun aile yapısına her geçen gün zarar vermektedir" ifadelerine yer verdi.

07.03.2014 15:48

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Üngör, "Değişen toplumsal şartlar, batı dayatmaları ve sosyal medyada gösterilen olumsuz örnekler, Türk toplumunun aile yapısına her geçen gün zarar vermektedir" ifadelerine yer verdi.

Üngör, yaptığı yazılı açıklamada, 8 Mart'ın kadın haklarını en azından hatırlatan bir gün olmakla beraber Müslüman bir kadın olarak, sanki batı dünyası tarafından bahşedilmiş bir haklar günü olarak kutlanmasının üzücü bir durum olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Türkiye nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu anımsatarak, açıklamasında şunları kaydetti:

"2013 verilerine göre çalışan nüfusun yüzde 30'u kadın, bu oran kamuda yüzde 34'tür. 550 kişilik TBMM'de 78 milletvekili bulunmaktadır. Ülkenin resmi rakamlara yansımayan kadınlar ise evinde emek harcayan toplum mimarlarının geri alan kısmını oluşturmaktadır. Ancak değişen toplumsal şartlar, batı dayatmaları ve sosyal medyada gösterilen olumsuz örnekler Türk toplumunun aile yapısına her geçen gün zarar vermektedir. 2013 yılı verilerine göre Türkiye de son bir yılda eşi ya da başkaları tarafından 248 kadın cinayeti işlenmiştir. Toplumun şekillenmesinde en büyük rolü oynayan kadına bakış açısının yeniden ele alınarak gerek medyada reklamlarda bir ticari meta olarak gösterilmesi, gerekse film ve dizilerle kötü örneklerle lanse edilmesi kısıtlanmalıdır düşüncesindeyim."

Üngör, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Nermin Erbakan Hanımlar Lokali'nin tüm bayanların manevi, kültürel gelişiminde katkıda bulunacağını düşündüğünü bildirdi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement