Adana Üniversite- Sanayi İşbirliği Sonuç Verdi - Son Dakika
Güncel

Adana Üniversite- Sanayi İşbirliği Sonuç Verdi

Adana Üniversite- Sanayi İşbirliği Sonuç Verdi

Üniversite- sanayi işbirliği sonuç verdi ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı'nda eğitim gören öğrenciler, yerli otobüs üreticisi Temsa'nın desteğiyle 25 bin liralık 'Otobüs Kliması Eğitim Seti'ne kavuştu.

12.06.2015 12:13

Üniversite- sanayi işbirliği sonuç verdi

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı'nda eğitim gören öğrenciler, yerli otobüs üreticisi Temsa'nın desteğiyle 25 bin liralık 'Otobüs Kliması Eğitim Seti'ne kavuştu.

Mesleki eğitim veren okullarda teorik eğitimin pratiğe dönüştürülememesinin büyük sorun olduğunu belirten Adana Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Erdoğan Şimşek, "Temsa firması ile işbirliği yapıp 123 bin BTU kapasiteli bir otobüs klimasını, öğrencilerin eğitim alabileceği, servis işlemi yapabileceği, elektrik devre takibi yapabileceği ve piyasaya hazır hale gelebileceği eğitim seti haline dönüştürdük" dedi.

'ÖĞRENCİLER SANAYİYE YÖNLENDİRİLMELİ'

Hazırladıkları eğitim setinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Erdoğan Şimşek, şunları kaydetti:

"Taşıt iklimlendirmesiyle ilgili ders kapsamında yaptığımız bu çalışma Türkiye'de bir ilktir. Öğrencilerimiz bu setle eğitimlerini pratik uygulamalarıyla geliştiriyor. Sanayi - üniversite işbirliği gelişirse ülke için önemli bir gelişme olur. Bu kapsamda, mesela bu setten yararlanan öğrenciler, piyasaya hazır hale gelebilir. Meslek yüksekokullarındaki büyük sorun teorinin pratiğe dönüştürülemeyişidir. Bu nedenle üniversite - sanayi işbirliği sağlanmalı, öğrenciler sürekli sanayiye yönlendirilmeli, teorik eğitim ve pratik eğitim birbiriyle paralel gitmeli. Böyle yetişen öğrenciler piyasaya daha hazır hale gelir. Mesleklerinde daha rahat ederek uygulamaları da daha verimli olur. Bu yapılamazsa piyasaya çıkan öğrenci kendini işe yaramaz hissedecektir. Eğitimde mutlaka bu sorunun giderilmesi gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Üniversite- Sanayi İşbirliği Sonuç Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement