Adıyaman: Kahtalı Kadınların Kışlık Yakacak Telaşı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman: Kahtalı Kadınların Kışlık Yakacak Telaşı

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, dar gelirli bayanlar, kışa hazırlık olsun diye tarladan topladıkları sapları sırtlarına yükleyip evlerinin yolunu tutuyor.

30.07.2006 11:21

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, dar gelirli bayanlar, kışa hazırlık olsun diye tarladan topladıkları sapları sırtlarına yükleyip evlerinin yolunu tutuyor.

Kahta'da kışlık sap stoklarını yapmak üzere sabahın erken saatlerinde tarlada tırmıklarla saman toplayan 2 kadın, eve sap yüküyle dönüyor. Maddi durumu yerinde olmayan ailelerin sac ekmeği yapmak için tercih ettikleri en ekonomik yakacak olan sap, dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürüyor. Kış aylarında ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için sap stoklayan Ayşe Eren ve Halise Fırat, kışlık yakacak teminlerinin hazırlık telaşında olduklarını söyledi.

Tarlada tırmıklarla topladıkları ve bohçaya sarıp sırtlarına yükledikleri sapları yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan getirdiklerini belirten, Ayşe Eren, "Ekonomik durumumuz yerinde olmadığı için kışlık sap stokumuzu yapmak zorundayız. Maddi durumumuz fırında ekmek almamıza olanak sağlamıyor. Sac ekmeği yapmak için en ideal yakacak sap" dedi.

Kilometrelerce uzaktan sırtına yüklediği sapları evine taşıyan Halise Fırat ise sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

"Sabahın erken saatlerinde ezan sesiyle kalkıyoruz. Sabah kahvaltısı yapmadan yola çıkıyoruz. Uzak olduğu için bizim dışımızda tarlada kimse bulunmuyor. Sabahın serinliğinde sapları tırmıklarla topluyor, istif ediyoruz. Topladıklarımızı bohçalara sarıp evin yolunu tutuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman: Kahtalı Kadınların Kışlık Yakacak Telaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement