ADÜ Karacasu MYO, Marmara Üniversitesi'ni Ağırladı - Son Dakika
Yerel

ADÜ Karacasu MYO, Marmara Üniversitesi'ni Ağırladı

ADÜ Karacasu MYO, Marmara Üniversitesi\'ni Ağırladı

ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu, Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokul öğrencilerini ağırladı.

06.06.2013 09:58  Güncelleme: 10:16

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokul öğrencilerini ağırladı.

Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Leyla Ulusman'ın liderliğinde düzenlenen teknik gezi kapsamında, ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, misafir öğrencilere çeşitli konularda eğitimler vererek atölye çalışması yaptırdı. Öğretim Görevlisi Hakkı Babalık, misafir öğrencilere atölyede "Kaboşon Mücevher Taşı İşlemeciliği" ve "Uygulamalı Gemolojik İnceleme" eğitimi verdi. Öğretim Görevlisi Ufuk Ören de, yine atölyede uygulamalı olarak "Fasetli Mücevher Taşı İşlemeciliği" konusunu anlattı. Öğretim Görevlisi Servet Akar ise, Hassas Döküm dersi ile Marmara'dan gelen misafir öğrencilere atölyede mesleki deneyim yaşattı.

Yrd. Doç. Dr. Leyla Ulusman tarafından "Alanında en donanımlı okul" olarak nitelenen ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu, bir haftalık süre boyunca Karacasu'nun çeşitli yerlerine düzenlediği gezi ile misafirlere ilçe tanıtımı da yapmış oldu. Üniversitelerarası işbirliğinin ve paylaşımının örnek uygulaması olarak dikkati çeken bu çalışma, aynı zamanda Yüksekokulumuzun bu alandaki iddiasını da bir kez daha gözler önüne serdi.

ADÜ KARACASU MESLEK YÜKSEK OKULU POSTERLERİ KONGREDE

ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Hakan Özilhan ve Okutman Şükrü Ömür, 29-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Uluslararası Deri Teknologları ve Kimyacıları Dernekleri Birliği (IULTCS) tarafından Sheraton İstanbul Maslak Hotel & Congress Center'da düzenlenen XXXII. IULTCSKongresi'ne katıldı.

Uluslararası düzeyde gerçekleşen kongreye, "Traditional Vaketa Leather Production In The Perspective Of Ecological Sustainability", "Investigation Of Some Physical Properties Of Vaketa Leathers" ve "Production Of "Sahtiyan", A Traditional Turkish Leather" adlı üç poster bildiri ile katılan ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanları, Karacasu'da faaliyetlerini yürüten, sayıları çeşitli nedenlerle azalan tabakhanelerde, geleneksel yöntemlerle üretilen vaketa ve sahtiyan derilerin uluslararası platformda tanıtılmasını sağladı. Bilimsel literatüre bu iki deri tipinin ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu damgasıyla yerleşmesi adına önemli bir adım atıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ADÜ Karacasu MYO, Marmara Üniversitesi'ni Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement