Afrin, Üç Koldan Kuşatıldı! 36 ÖSO Grubu, Sınıra Konuşlandı - Son Dakika
Güncel

Afrin, Üç Koldan Kuşatıldı! 36 ÖSO Grubu, Sınıra Konuşlandı

TSK, operasyon için son hazırlıklarını yapıyor. Tanklar desteğinde Azez, Tel Rifat, İdlib'den Afrin sınırına konuşlanan 36 ÖSO grubu, ilk hedef olan Minnak Havaalanı çevresinde mevzilendi.

17.01.2018 08:18  Güncelleme: 08:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyon sinyali verdiği Afrin'e yönelik operasyonla ilgili son hazırlıklar yapılırken, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 36 silahlı grup da Azez, Reyhanlı ve İdlib hattından bölgeyi kuşatmaya aldı. Azez ve Halep bölgesinden Afrin'e ulaşan yollar kontrol altına alınırken, lojistik ve gıda akışı kesildi. YPG'nin Türkiye'yi gözleyen Parsa ve Darmık dağlarındaki ağır silah noktaları ise harekatta hedef alınacak noktalar olarak belirlendi. Afrin'e yönelik olası harekatta ilk hedef ABD'nin hava ve deniz koridorundan bölgeye silah ve malzeme taşıdığı Tel Rifat bölgesindeki Minnak Havaalanı olacak.

Afrin'e yönelik olası harekâta ilişkin sınır hattında son hazırlıklar sürüyor. Bölgeye sevk edilen tank desteğindeki ağır silahlı birlikler de sınırın sıfır noktalarına konuşlandı.

AFRİN ÇEVRESİNDEKİ YPG MEVZİLERİ VURULDU

Sınır hattından tespit edilen PKK/PYD/YPG mevzileri ve stratejik askeri noktalar tank, top ve Katyuşa roketleri ile belirli aralıklarla vuruluyor. İdlip'ten Afrin sınırına konuşlanan TSK ve ÖSO grupları da tespit edilen hedeflere havan ve uçaksavar atışları yapıyor. Şeyh Bereket Dağı'na konuşlanan topçu birlikleri de dün Afrin çevresindeki YPG mevzilerini vurdu. Atılan top mermilerinden bazıları Afrin merkezi yakınlarındaki alanları hedef aldı. YPG'lilerin bölgedeki hareketleri de keşif uçaklarınca yakından izleniyor. Karababa köyü bölgesinden YPG grupları tarafından karşılık verilmesi üzerine TSK'nın bölgeyi ateş altına alması sonrası, bölgeden yapılan saldırılar kesildi.

HAVAN VE TOP ATIŞLARI YAPILDI

İdlib bölgesinden Afrin'e yönelik yapılan çevirme harekâtı kapsamında da Halep'in batı kırsalındaki Cebel El Şeyh bölgesi kontrol altına alınıyor. Bölgeye, yoğun silah ve mühimmat sevkiyatı yapılırken, tanklar da stratejik noktalara konuşlandı. ÖSO grupları da YPG'nin kontrolünde bulunan Şereva ve Cinderes ilçeleri çevresindeki hedeflere havan ve top atışları yapıyor.

Sınır hattındaki TSK karakollardan da Cinderes bölgesindeki Şiye ilçesinin dağlarındaki YPG hedefleri tank ve top atışları ile bombalandı. Kara Baba, Cisir Heşerkiye ve Firfirka köyleri çevresinde belirlenen hedeflere de nokta atışları yapıldı.

İDLİB'İN ÜÇ NOKTASINDA HAZIRLIK

Afrin'e yönelik başlatılacak harekâta İdlib bölgesinde üç noktada hazırlık yapılıyor. Afrin'e Barîsa Dağı'nın kuzeyi, Heyam köyü ve Güney kesiminde yer alan Darit Ize beldesinden üç ayrı koldan saldırı yapılması bekleniyor. Bu kapsamda bölgeye silah ve savaşçı takviyesi devam ediyor. İdlib, Azez ve Reyhanlı kesiminden kuşatmaya alınan Afrin ve çevresindeki geçiş yolları da tutuluyor. Bu kapsamda, Azez'in batısında yer alan ve Azez ile Afrin'i birbirine bağlayan Keferceni bölgesi ÖSO tarafından tutuldu. Bu bölgeden giriş ve çıkışlar tamamen kesildi. Buradan Afrin'e lojistik ve gıda akışı da durduruldu. İdlib tarafından ise Halep'e açılan koridor ve geçiş yolları tutulmaya çalışılıyor. Azez ve Kilis'in karşısında yer alan Parsa Dağı'na YPG'nin son günlerde yoğun silah sevkiyatı da Türkiye tarafından yakından izleniyor. Harekâtta öncelikli hedefler arasında bulunan Parsa Dağı'nda YPG tarafından uzun süreden beri saldırılara karşı tüneller ve sığınaklar inşa edilmişti. Harekâtta ilk etapta YPG'nin ağır silah rampalarının vurulması hedefleniyor. Parsa Dağı'nın alınması ile sıra dağları oluşturan Küçük Parsa ve Darmık dağları hedeflenecek. Dağlık bölgelerin alınması ile Afrin'e ulaşmak kolaylaşacak. (Kaynak: Milliyet)










Afrin, Üç Koldan Kuşatıldı! 36 ÖSO Grubu, Sınıra Konuşlandı

Son Dakika Güncel Afrin, Üç Koldan Kuşatıldı! 36 ÖSO Grubu, Sınıra Konuşlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement