AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Başkanlık sistemini bazıları sayın Başbakanın şahsına endeksleyerek tartışıyorlar."

14.05.2012 18:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Başkanlık sistemini bazıları sayın Başbakanın şahsına endeksleyerek tartışıyorlar. Akıllı insanlar, insanları değil prensipleri tartışır" dedi.

Çelik, Dumlupınar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda Avrupa Birliği ve Diplomasi Kulübü tarafından düzenlenen " Türkiye'nin Bugünü ve Geleceği" konulu Konferansa katıldı. Çelik, "Bugün tartışılan rejim değil, sistemdir. Başkanlık sisteminin artları, eksikleri var. Demokratik parlamenter sitemin de artıları eksileri var. Birilerinin zannettiği gibi, başkanlık sistemini özellikle tartışanlar, sayın Başbakanın kendi şahsına endeksleyerek

tartışıyorlar. Sayın Başbakan da bir fanidir. Başbakan da her fani gibi bugün var, yarın yok. Başbakanın şahsını esas alarak, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olur, devlet başkanı olursa bizim halimiz nice olur diyenler var. Bu ayıp. Prensipler esastır.

Başbakanın üzerinden bir kanun, bir anayasa olmaz. Bunu yapanlar esasen Başbakanın o karizmatik liderliği, gerçekten güçlü liderliği altında ezilen kimselerdir. Biz insanları değil, akıllı insanlar prensipleri tartışır" dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet başkanlığı padişahlıktır. Obama padişah mı, kral mı, şah mı, melik mi? Nedir? Obama kongrenin iznini almadan dışarıya büyükelçi bile tayin edemiyor. Muhalefet en çok şundan şikayet ediyor: Yasama, yürütme organını, yani hükümet yasamayı fiili olarak ele geçirmiş. Eğer başkanlık sistemi olursa bakanlar milletvekillerinden, meclisin içinden olmayacak, dışarıdan olacak. Meclis bakanlar üzende daha rahat denetim yapacak. Bundan şikayet etmiyor muydunuz? Biz kimseye başkanlık sistemini dayatmıyoruz. Yeni bir anayasa yapılıyor. Yeni anayasa yapılırken bunu konuşmayacağız da hal yasasını, orman yasasını yaparken mi konuşacağız? TBMM'de uzlaşma komisyonu var. Eğer diğer üç parti buna yanaşmazsa zaten fiilen bunun devreye girme şansı yok".

Çelik'in DPÜ'deki konferansını Kütahya Valisi Kanan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve kalabalık bir öğrenci topluluğu takip etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement