AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Gerçekleştirildi

AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Gerçekleştirildi

AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Serdivan Belediyesi Hizmet Binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

13.04.2013 16:18

AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Serdivan Belediyesi Hizmet Binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Danışma Meclisi'ne AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlhan Yılmaz ve teşkilat mensupları katıldı.

Danışma Meclisi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 228 sandıkta 1800 kişi görevlendireceklerini belirten Çelik, Serdivan teşkilatı olarak seçimlere hazır olduklarını dile getirdi. Çelik, "Bizim siyaset anlayışımızı bizim milletimiz biliyor, görüyor. Bunların siyaset anlayışı yalan, fitne ve iftira üzerine. Vatandaşımız bunları bildiği için itibar etmiyor. Serdivan'da bir tane çakılı çivisi olmayan bu kişiler hala neyi konuşuyorlar? Neyin müzakeresini yapıyorlar?" şeklinde konuştu.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlhan Yılmaz'ın teşkilat faaliyetlerini içeren konuşmalarının ardından kürsüye çıkan İl Genel Meclisi Üyesi Necati Cantimer, son 4 yılda Serdivan mahalle ve köylerinde gerçekleşen çalışmalarla toplam 5 milyon TL kaynak aktarıldığını hatırlatarak, hızla gelişen Serdivan'ın gelişimine devam edeceğini belirtti. Cantimer, "Bunlar yetmez. Hizmetler devam edecek. Durmak yok, yola devam" dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar konuşmasında muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Seçimlerden itibaren 4 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Alemdar, "O dönemde Sayın Başbakanımızın talimatı, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızın takibi ve milletimizin hassasiyetiyle her zaman şunu söyledik, 'Asla yapamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Oy kaygısıyla, seçilme endişesiyle kimseyi kandırmayacak, milletimizin hissiyatıyla asla oynamayacağız. İstişare yapacak ve talepler doğrultusunda milletimize hizmet edeceğiz.' O dönemde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, 'Hizmette sınır yok. Yolumuza devam' demişti. Başkanım, teşekkür ediyorum. Bugün bu rahatlıkla, bu samimiyetle ve özgüvenle, geçen 4 yılın ardından verdiğimiz sözleri yerine getirmenin vermiş olduğu memnuniyetle, alnımız ak, milletimizin karşısındayız" diye konuştu.

Bugüne kadar kimseye iftira atmadığını belirterek konuşmasını sürdüren Yusuf Alemdar,

"Bugüne kadar kimseye yalan da söylemedim, kimsenin arkasından kuyusunu kazmadım. Ticareten, siyaseten, hukuken ve ahlaken bana yakışmayan, şahsıma yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi kimseye yapmadım, yapanı da tasvip etmedim. Yalanla, dolanla, iftirayla siyaset yapılmaz. İftira ile yapılan siyasetin kimseye bir faydası olmaz. Biz attığımız her adımı hesap ederek atıyor, yaptığımız her çalışmayı bilerek yapıyoruz. Hesabını veremeyecek olduğumuz hiçbir şeyi yapmadık, yapmıyoruz. Evet, belediyemizin tabelasında T.C. yok. T.C.'nin olmadığını değil, kaldırıldığını iddia eden zat-i muhtereme cevap verdim" dedi.

Yusuf Alemdar konuşmasının devamında Karasu Belediyesi'nin fotoğraflarını katılımcılara göstererek, "Madem öyle, Karasu Belediyesi, MHP'nin 4 yıllık belediyesi. Neden T.C. yok? Karasu Belediye Başkanımız buradaki T.C.'yi indirdi mi? veya biz kendisinin Türklüğünü sorguladık mı? Kendisinin Türkiye Cumhuriyeti'nden bir çekincesi var mı dedik. Bunu bir siyaset malzemesi yaptık mı? Siyaset yapıyorsunuz, ortaya ağır iddialarda bulunuyorsunuz ama kendi teşkilatınıza ait bir belediye tabelasından haberiniz yok. Bu durumda art niyet ararım ve bu iddiaları haddi aşmak olarak tanımlarım. Bunu görsünler. Bizim vatan sevgimizle, milletimize bağlılığımızla, hizmet anlayışımızla, manevi duygularımızla ilgili konuşmaya kimsenin ne hakkı var, ne haddinedir, ne de yetkisi vardır" diye konuştu.

İmzaları ile birlikte belgeleri göstererek 'Serdivan Belediyesi ne yaptı' eleştirilerine de cevap veren Yusuf Alemdar, "1999, 2000, 2001 yıllarında DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Serdivanlıların haklarının alındığını söyleyeceğimi hiç mi düşünmediniz? Efendim Serdivan'a ne yaptılar? Serdivanımıza ne yaptık söyleyeyim. Deprem payımızı vermemişlerdi. Biz bu deprem payını Serdivanlı hemşerilerimizin hizmetine kazandırdık. Sayın Başbakanımızın talimatıyla Serdivanımızın hakkı olan o parayı aldık. Bırakın ilçeyi ilimize bakan dahi getirmeye korkanların ardından bizim hükümetimiz bakanlar kurulu toplantısını burada yaptı. 18 Ağustos 2003 yılında bakanlar kurulunun ikinci gündemi Sapanca Gölü kuzey kolektörü ve Esentepe'nin imar sorunu. Kuzey Kollektör bitti. Dereköy çalışmalarımız kapsamında, okul tamamlandı, meydanının parke çalışmaları bitti. Dereköy - Çubuklu bağlantı yolu tamamladı. Dereköy'e çocuk oyun grubu kuruldu. Esentepe'nin imarı bitti, önceden kızıyorlardı, şimdi teşekkür ediyorlar. Elektrik ana hatlarını yerin altına alacağız dedik, aldık. Kazımpaşa yolunu yapacağız, dedik yaptık. 5 bin kişilik spor salonu tamamlandı. Temalı parklar dedik. Hepsi tamamlandı. Sapanca Gölü'nün kuzey kısmını tamamlıyoruz. Serdivan AVM'deki payını Serdivan Belediyesi sattı diye bir kampanya yaptılar. Satmadık, satmayız. AVM'deki payımız 20 milyon Euro. Biz Serdivanımızın menfaatine olan ne varsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Biz milletimize hep doğruları söyleriz. Sayın Başbakanımız sık sık söyler. Biz ne aldanan ne de aldatanlardan olduk diye. Muhalefete alan bırakmadık. Yapacak, söyleyecek bir şeyleri kalmadı. Bizim bir tek derdimiz var. Cumhuriyetimizi daha demokratik, insan haklarına daha çok önem veren, çok daha gelişmiş bir cumhuriyet haline getirmek. Eğer siz tabela üzerinden siyaset yaparsanız, Serdivan Belediye Başkanımız Karasu Belediyesi'nin fotoğrafını önünüze koyar. Şimdi Karasu Belediye Başkanımız tabela üzerinden vatan haini midir? Vatan sevgimizi kimse sorgulamasın. Yıl 1998, yer Mardin. Hastaları katırlarla taşıyorlar. Yıl 2010, yer Mardin. Ambulans uçak. Şimdi size soruyorum. Madem vatanperverliğimiz sorgulanıyor. Hasta vatandaşını katırlarla taşıyanlar mıdır daha vatanperver, yoksa uçaklarla taşıyanlar mı? Hangisi? Milleti fakirliğe mahküm eden insanlar, nelerle çıkıyorlar karşımıza. Boşuna çaba sarf ediyorlar. Hizmetler yanıltmaz, yalan söylemez. Milletimiz her şeyi biliyor, görüyor" diye konuştu.

Serdivan'ın son zamanlarda eleştirilere daha çok konu olmasını da dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, "Bugünlerde Serdivan ile çok uğraşıyorlar. Çünkü Serdivan artık bir sembol oldu. AK Parti'nin önemli kalelerinden biri haline geldi. Serdivan birçok konuda, özellikle imar konularında öncü oldu, örnek bir ilçe oldu. Biz eleştirilmekten tedirgin olmuyoruz. Ama doğru sözler konuşulsun, doğru işler yapılsın" dedi.

Pollmark Araştırması çerçevesinde Serdivan anket sonuçlarını da katılımcılarla paylaşan Başkan Toçoğlu, "Serdivan'da oy oranımız yüzde 65,4. Biz 70 hedef koyduk. Daha çok çalışacağız. Serdivan'da Yusuf Alemdar'a oy verir misin? diyenlere, 'Evet, oy veririm' cevabını verenlerin oranı yüzde 57,2. 'Hayır, oy vermem' diyenlerin oranı yüzde 22. Kararsızlar, yüzde 20. Yetmez bu oranlar, biz daha çok çalışacağız. Bizim gücümüz birlikteliğimizden kaynaklanıyor. Biz ülkemize hizmet için siyaset yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik konuşmasına Serdivan Belediyesi hizmet binası için Yusuf Alemdar'ı tebrik ederek başladı. Çelik, "Serdivan Belediyesi hizmet binası çok güzel. Bu muhteşem hizmeti ilçemize kazandıran Belediye Başkanımızı tebrik eder, çok teşekkür ederim. Bizim siyaset anlayışımız kimseyi ayırmadan herkese, her kesime sevgiyle bakmak ve milletimize hayırlı hizmetler kazandırmaktır. Bizim için değerli olan insandır. Her zaman daha yeni daha hayırlı hizmetler vardır ve biz onları yapmak için çalışıyoruz. İl Başkanımız ve belediye başkanlarımız bu anlayışla çalışıyor, kendilerini tebrik ediyorum. Bizim yaptığımız çalışmalar ülkemizin geleceği için iyi niyet yolculuğumuzdur" diye konuştu.

Danışma Meclisi'nin son konuşmasını AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu gerçekleştirdi. Muhalefeti hayretle izlediklerini belirten Uncuoğlu, "Bizim siyaset anlayışımız sizlerden farklı diyoruz. Siz kameraların önü ile ilgilenirsiniz, biz kameraların arkasında olan milletimizle. Siz bir takım divan ve kürsüler işgal edip aynı kategoride parti olduğumuzu, aydı sevda ve söz hakkı ile alan işgal ettiğinizi iddia etmeyin. Çünkü biz aynı değiliz. Biz her zaman söylüyoruz, siyasete fildişi kulelerden gelmedik. Milletin derdi ile dertlenen, mazlumun ne hissettiğini bilerek bu iktidara geldik. Birinci derdimiz milletimizin hissiyatını anlamak dedik. AK Parti iktidarı ile millet yönetime el koydu. O yüzden siz hala bunu hazmedemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Güçlü bir teşkilata sahip olduklarının altını çizen Uncuoğlu, "Biz, sandık esaslı çalışıyoruz. Teşkilatımız büyüyor. Mahalle başkanlarımız var, yönetimlerimiz var. Her mahallemizde teşkilatlarımız var. Sandıklarımızın dahi yönetimlerimiz var. Hizmet üretmeyi en iyi bilen biziz. Çünkü halkımıza hizmet Hakka hizmettir, biz buna inanıyoruz. Siyaseti insan ve hizmet odaklı yapıyoruz. Biz birbirimizi sen ben kavgası ile çekelemiyor, birbirimize yalan söylemiyoruz. Sizin iftiralarınızın hiçbiri AK Partimize asla yakışmaz, milletimizin vicdanında da gönlünde de AK Parti'ye yakıştıracak iftira bulamazsınız" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement