Antalya Annesinin Zoruyla Gittiği Hastanede Beynindeki Tümörü Öğrendi-Hd - Son Dakika
Güncel

Antalya Annesinin Zoruyla Gittiği Hastanede Beynindeki Tümörü Öğrendi-Hd

Annesinin zoruyla gittiği hastanede beynindeki tümörü öğrendiAntalya'nın Manavgat ilçesinde oturan Samet Büyükkurt (22), 4 yıl önce gözündeki değişimi fark eden annesinin zoruyla gittiği hastanede beyninde 5 santim tümör olduğunu öğrendi.

17.04.2018 11:08

Annesinin zoruyla gittiği hastanede beynindeki tümörü öğrendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde oturan Samet Büyükkurt (22), 4 yıl önce gözündeki değişimi fark eden annesinin zoruyla gittiği hastanede beyninde 5 santim tümör olduğunu öğrendi. Bugüne kadar birçok hastaneye başvuran ancak çare bulunamayan Samet Büyükkurt'un vücudunun sol tarafı felç oldu. Baba Murat Büyükkurt, özel bir hastanenin ameliyat için 40 bin lira istediğini belirterek, Bu miktarı ödemem mümkün değil dedi.

Manavgat'ta oturan Samet Büyükkurt, 4 yıl öncesine kadar bir yandan açık liseye devam edip diğer taraftan da ailesinin turizme yönelik tekstil iş yerinde çalışarak yaşamını sürdürüyordu. Yabancı dilini geliştiren Samet Büyükkurt, gelecekte turist rehberi olma hayali kurarken, gözlerinde başlayan rahatsızlık hem kendisinin hem de ailesinin hayatını alt üst etti.

BEYİNDEKİ TÜMÖR HER GÜN BÜYÜYOR

Annesi Aynur Büyükkurt'un zorlamasıyla Manavgat Devlet Hastanesi'ne muayeneye giden Samet Büyükkurt, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkik ve muayenelerde Samet Büyükkurt'un beyninde sinirlerin birleştiği noktada 5 santim büyüklüğünde tümör olduğu ve beynin sağ lobuna doğru sürekli büyüdüğü tespit edildi. Baba Murat Büyükkurt, tedavisi için Samet'i AÜ, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve Kahramanmaraş'taki hastanelere götürdü. Bu hastanelerde yapılan muayene ve tedavilerde Samet'te herhangi bir iyileşme görülmediği gibi rahatsızlığı nedeniyle sol gözü dahil olmak vücudunun sol tarafı felç olarak yatağa bağımlı hale geldi. Beynindeki tümör her geçen gün büyüyen Samet Büyükkurt, rahatsızlığının yanı sıra son 1 aydır da şiddetli baş ağrısı yaşıyor.

BABANIN İŞLERİ BOZULDU

Oğlunun hastalığı nedeniyle işleriyle ilgilenemeyen Murat Büyükkurt ise önce Kahramanmaraş'taki tekstil atölyesini ardından da bu atölyede ürettiklerini sattığı 2 mağazasını kapattı. Murat Büyükkurt'un son mağazasının bulunduğu iş merkezi de geçen yıl ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Manavgat Belediyesi tarafından yıkıldı. Murat Büyükkurt işsiz kalınca 2'si okul çağında 4 çocuklu aile, Ankaralı bir tanıdıklarının ilçede tatil sitesindeki evinde aylık 250 liralık aidatı ödemek ve evin bakımını yapmak şartıyla oturmaya başladı. Murat Büyükkurt ve eşi Aynur Büyükkurt, bir yandan da Samet'in tedavisine destek için CİMER ve BİMER başta olmak çeşitli kurumlara başvurular yapmayı sürdürüyor.

'4 YIL ÖNCE GÖZLERİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI'

Anne Aynur Büyükkurt, Samet'in hastalığını basit bir göz rahatsızlığı olduğunu düşündüklerini belirterek, Bundan 4 yıl önce Samet'in gözleri değişmeye başladı. Rahatsızlığı gözlerinde fark ettik. Göz büyümesi başladı. 'Oğlum doktora git' dedikçe o bana 'benim bir şeyim yok' dedi. Randevu aldık, Samet zorla hastaneye gitti. Göz doktoru bakar bakmaz 'bunun benimle ilgisi yok, beyinle ilgili' dedi. Oradan bizi AÜ Hastanesi'ne yönlendirdi dedi.

'AYAKLARI GERİLİYOR, KOLLARI GERİLİYOR'

Oğlunun rahatsızlığının her geçen gün arttığını aktaran Aynur Büyükkurt, Şu anda bizim yardımımızla kalkıp oturabiliyor. Lavaboya bizim yardımımızla gidip gelebiliyor. Yemeklerini kendimiz kaldırıyoruz. Bir eliyle yine de yemeye çalışıyor. İlaçlarını kendim veriyorum. Ayakları geriliyor, kolları geriliyor. Eli açılmıyor, bazen kolu kalıyor. Kramp giriyor gibi bir haller oluyor diye konuştu.

'AMELİYAT İÇİN 40 BİN LİRA HESAP ÇIKARTTILAR'

Murat Büyükkurt, AÜ Hastanesi'nde çekilen beyin MR sonucu doktorların beyninde tümör olduğunu söylediklerini anlatırken, şöyle dediDoktorlar durumunun riskli olduğunu söyledi. Ankara Gazi Üniversitesi'ne gittik. Gazi Üniversitesi'nde 5- 6 ay boyunca kemoterapi, radyo terapi, ışın tedavisi oldu. Ondan sonra da rutin takip ediliyordu. Murat'ın tedavisinin yapılması için ülke genelinde birçok ünlü doktorla görüştüm, Samet'in teşhisinin konulmasından itibaren yapılan bütün tedavilerinin olduğu CD'lerini bazen kendim götürdüm, bazen para bulamadığımız zamanlarda ise CD'leri arkadaşlarımız veya tanıdıklarımız vasıtasıyla kargoyla incelemeleri için doktorlara gönderdim. Manavgat'ta bir doktor bize Ankara'da başka bir doktoru önerdi. Gittik, o doktor sağ olsun ameliyat yapacağını söyledi. 'Beyindeki tümörün önce yüzde 80'ni alırım. En azından çocuğumuz rahatlar. Daha sonra kalan kısmına da nasıl yapabileceğimize inceleriz' dedi. Ameliyat için 24 Nisan'a gün verdiler ancak ameliyatın yapılacağı hastane özel. Bana ameliyat için 40 bin lira hesap çıkarttılar. Bu miktarı ödemem mümkün değil.

EV SAHİBİ KİRA ALMIYOR

Oğlunun hastalığa yakalandığı ve tedavisi için uğraştıkları 4 yıl boyunca işlerinin bozulduğunu ve iflas ettiğini aktaran Murat Büyükkurt, şu anda oturdukları evin sahibinin bile kendilerinden kira almadığını, sadece aidatı ödediklerini söyledi.

'BİRİNİN YARDIMI OLMADAN KALKAMIYORUM'

Samet Büyükkurt da bir an önce tedavisinin yapılarak ayağa kalkacağı günleri beklediğini anlattı. Açık lisede okuduğunu, hastalığı olmasaydı turist rehberi olmayı hedeflediğini kaydeden Samet Büyükkurt, hastalığı atlattıktan sonra bu hedefini gerçekleştirmek istediğini aktardı. Samet Büyükkurt, Şu anda fiziksel olarak sol tarafım tutmuyor. Tuvalete bile gidemiyorum. Annem ve babam yardım ediyor. Birinin yardımı olmadan kalkamıyorum. Dışarı çıkıp gezemiyorum. Gözümün sol tarafı görmüyor, televizyon izleyemiyorum. Bazen kafamı dağıtmak için anneme televizyonu açtırıyorum. Ama televizyona bakamıyorum sadece sesini duyuyorum dedi.

Antalya Annesinin Zoruyla Gittiği Hastanede Beynindeki Tümörü Öğrendi-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Annesinin Zoruyla Gittiği Hastanede Beynindeki Tümörü Öğrendi-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement