Antalya Devlet Opera Ve Balesi Anna Karenina Bale Sahnesinde... - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera Ve Balesi Anna Karenina Bale Sahnesinde...

Antalya Devlet Opera Ve Balesi Anna Karenina Bale Sahnesinde...

Antalya Devlet Opera Ve Balesi'nin Bu Sanat Sezonunda Prömiyerini Gerçekleştirdiği Anna Karenina Balesi Yeniden Sahneleniyor.

10.03.2011 13:48  Güncelleme: 13:50

Antalya devlet opera ve balesi'nin bu sanat sezonunda prömiyerini gerçekleştirdiği anna karenina balesi yeniden sahneleniyor. Çaykovski'nin müziği ile sahneye taşınan ve sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan Anna Karenina balesi sezonun en dikkat çeken prodüksiyonlarından biri.12 Mart Cumartesi günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak olan eser , Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınasını anlatıyor.

Bale sanatçılarından güçlü performans

Sahneye koyduğu yeni eserler ile sanatseverlerin beğenisini kazanan ve bu sezon oldukça yoğun bir tempoda çalışan ANTDOB bale sanatçıları , Anna Karenina balesinde ise görülmeye değer bir performans sergiliyorlar. Kostümleri ve dekoruyla da izleyiciyi etkilemeyi başaran eserin cumartesi günü yapılacak temsilinde Anna Karenina'yı Müge Ünal , Alexei Vronsky'i Tolga Burçak , Alexi Karenin'i ise Cenk Şahinalp canlandırıyor. Murat Özdemir ' Konstantin Levin ' , Esra Taner 'Kitty' , Devrim Saraçoğlu 'Stiva ', Dilek Adamhaoğlu 'Dolly ' , Fadime Keskin ' Kontes Vronsky rolünde izleyici karşısında olacak. Rus dansını ise Kürşat Kılıç gerçekleştirecek.

Gilles Maidon sahneye koydu

Çaykovski 'nin bestelediği ve müzik düzenlemesini Guy Woolfenden'ın gerçekleştirdiği eserde, orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetiyor. Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky tarafından yapılan eser Gilles Madion tarafından sahneye kondu. Eserde repetitörlük görevini ise Natalia Arobelidze üstlendi.Eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev'e, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Antalya Devlet Opera Ve Balesi Anna Karenina Bale Sahnesinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement