Canını hiçe sayan adam güvercinlerin hayatını kurtardı - Son Dakika
Güncel

Canını hiçe sayan adam güvercinlerin hayatını kurtardı

Ayaklarına ip bağlandığı için tele takılan güvercinleri mahsur kaldıkları yerden kurtarmak isteyen İbrahim Şaşar adlı bir vatandaş, canını hiçe saydı. Beton bloğun üzerine çıkan vicdanlı adam, düşme tehlikesi atlatsa da güvercinleri özgürlüklerine kavuşturdu.

24.01.2021 10:02  Güncelleme: 11:18

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesindeki iki çocuk, elektrik tellerine takılmış halde gördükleri iki güvercinle karşılaştı. Karşılaştıkları manzara sonrası güvercinlerin haline kayıtsız kalamayan çocuklar, durumu lokanta işletmecisi İbrahim Şaşar'a haber verdi.

HAYATINI ORTAYA KOYDU

Çocukların haber vermesi üzerine güvercinleri kurtarmak için dama çıkan Şaşar, güvercinlerin ayaklarına dolanan ip nedeniyle elektik telinde asılı kaldığını fark etti. Canına hiçe sayarak bina kenarında yer alan yüksek betona çıkan vicdanlı adam, güvercinlerden birinin ayağına takılan ipi keserek zavallı hayvanı kurtardı. İkinci güvercin için de harekete geçen Şaşar, dengesini kaybedip düşme tehlikesi atlatsa da hayvanın ayağındaki ipi keserek, hayatını kurtardı.

"HEMEN YUKARI ÇIKTIM"

Güvercinleri özgürlüklerine kavuşturan İbrahim Şaşar, "Ben iş yeri içerisinde çalışırken iki tane küçük yaşlarda çocuk geldi. Restorandın damında iki tane kuşun asılı kaldığını söylediler. Ben de hemen yukarıya çıktım, baktım iki tane kuş ayaklarında iplerle bağlı asılı kalmış durumda. Hemen çocuğun birine dedim bir bıçak al gel. Çocuklar bıçağı alıp geldi" diye konuştu.

"İÇİM CIZ ETTİ"

Güvercinleri o halde gördüğünde içinin cız ettiğini kaydeden Şaşar, "Yükseğe çıktım, hava da baya soğuktu. Bir kuşu kurtardım, diğer kuşu kurtarırken dengemi kaybettim, az kalsın ben de düşecektim. O diğer kuşu da sağ salim kurtardım. Yerimde kim olsaydı aynı şeyi yapardı. Güvercinleri o halde, telde görünce vallahi sanki içim cız etti, sanki iki evladım ayağından asılı kalmıştı. Bir insanın ayağına taş değerken acı hisseder ya bende o acıyı hissettim. Benim de gözüme hiçbir şey gelmedi, dama çıktım hayvanları sağ salim özgürlüklerine kavuşturduk. Burada benim de kuşlarım var. Ben de gözüm gibi bakıyorum. Ha evlat ha kuş fark etmez, oda bir can taşıyor zaten" dedi.

Canını hiçe sayan adam güvercinlerin hayatını kurtardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Canını hiçe sayan adam güvercinlerin hayatını kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement