Avrupa Piyasaları Açılış Öncesi Karışık - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa Piyasaları Açılış Öncesi Karışık

– Avrupa hisse senedi piyasaları, küresel ticaret ve Brexit müzakereleri gelişmeleriyle açılış öncesinde karışık hareket etti.

15.05.2019 11:11

– Avrupa hisse senedi piyasaları, küresel ticaret ve Brexit müzakereleri gelişmeleriyle açılış öncesinde karışık hareket etti.

Birleşik Krallık yerel medyası, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma anlaşmasının birleşik Krallık Parlamentosu'nda dördüncü kez reddedilmesi durumunda ya AB'den anlaşmasız ayrılacağını ya da AB'de kalacağını öne sürdü.

Ticari gelişmeler kapsamında da Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley, Washington ve Brüksel arasındaki ticaret anlaşmasının Kongre'de onaylanması için tarım ürünlerinin de anlaşmaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Veri gündeminde de Almanya Ulusal İstatistik Ofisi (Destatis) Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın (GSYH) yılın ilk çeyreğinde yüzde 0.4 arttığını duyururken, yatırımcılar ayrıca gün içinde açıklanacak olan Euro Bölgesi GSYH verilerini izleyecek.

Şirket gelişmeleri kapsamında online kumar şirketi Gvc Holdings, TSİ 10: 15'te yüzde 1.74 ve elektrik kuruluşu şirketi RWE AG yüzde 1.80 değer kazanırken, Credit Agricole düşük gelir açıklamalarıyla TSİ 10: 18'de yüzde 2.33 düştü.

Gelişmelerin ardından açılış öncesinde;

FTSE yüzde 0.28

DAX yüzde 0.13 artarken

CAC yüzde 0.26 düştü.

Euro ve sterlin açılış öncesinde dolar karşısında yatay seyrederken, TSİ 10: 14'te sırasıyla 1,12032 dolar ve 1,29058 dolardan işlem gördü. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Avrupa Piyasaları Açılış Öncesi Karışık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement