Balıkesir Valisi Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Valisi Yazıcı Açıklaması

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir'de Eğitim Niteliklerini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesinin ikinci yılına girdiğini belirterek, "BENGİ projesi, eğitimde ciddiyet ve disiplin sağlayarak, güvenilir, dürüst insan yetiştirilmesini hedeflemektedir.

26.10.2017 15:27

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir'de Eğitim Niteliklerini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesinin ikinci yılına girdiğini belirterek, "BENGİ projesi, eğitimde ciddiyet ve disiplin sağlayarak, güvenilir, dürüst insan yetiştirilmesini hedeflemektedir." dedi.

Vali Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında başarısı daha düşük olan okullara ağırlık verdiklerini söyledi.

Balıkesir'in sınırlarının çok geniş olmasına karşın asayiş açısından çok önemli bir olay yaşanmadığına işaret eden Yazıcı, Balıkesir'e ciddi sanayi kuruluşlarının yeni yeni gelmeye başladığını belirtti.

Eski yıllarda sanayi tesislerinin kuruluşu sırasında çevre ve insan sağlığının gözardı edildiğini dile getiren Yazıcı, "Artık sanayi tesislerinin kurulması aşamasında çevre bilinci çok gelişti. Kurulacak tesislerin, çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için birçok ilgili ve yetkili kurumdan izin alınması gerekiyor. Biz de çevre ve insan sağlığını her çeşit değerin üzerinde tutuyoruz. Kontrollü, çevreye duyarlı duyarlı sanayiden yanayız." diye konuştu.

Yazıcı, Balıkesir'de 15 aydır görev yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ben Karadenizliyim. Bizim insanımız daha sert, daha tez canlı. Buradaki insanlarımız daha mazbut daha sakin. Balıkesir'in devletten beklentileri bana göre doğuya ve Karadeniz'e göre daha az. Kendi işini kendisi görmeye çalışıyor. Burada Anadolu'nun canlılığını ve sıcaklığını mükemmel hissediyorsunuz. Buradaki profilden memnunum. İnsanlar yönetimi üzmüyor. Biz de onlara hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şu ana kadar 20 ilçeyi de gezdim herkesi ziyaret ettim. Süt ve hayvancılıkla ilgili kooperatiflere mutlaka uğruyorum. Özel önem vermeye çalışıyorum. Dolayısıyla Balıkesir'i gerçekten seviyorum."

Balıkesir'deki görevine 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce başladığını hatırlatan Vali Yazıcı, "Türk hukuk sisteminden yetkiyi alıp, talimatı abisinden alanı affetmem. FETÖ bir cemaat değil terör örgütü. Çünkü kendilerine kod adı verenler kesinlikle teröristtir. Önce askeri, polisi, jandarmayı ve adliyeyi ele geçirmek isteyen FETÖ'ye uşaklık eden bu hainleri içimizden mutlaka temizleyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bu cerahati temizlemek üzere. 2 bin yıllık tertemiz bir geçmişi bulunan bu devleti kimse yıkamaz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir Valisi Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement