Başakşehir, bilim ve sanatla buluştu - Son Dakika
Güncel

Başakşehir, bilim ve sanatla buluştu

Başakşehir, bilim ve sanatla buluştu

Başakşehir Belediyesi'nin desteklediği Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği'nde öğrenciler bütün bir yılın stresini atarken, öğretmen ve velilerin heyecanla takip ettiği gösterilerde büyük küçük herkes bilim ve sanatla buluştu.

23.05.2017 15:58

Başakşehir Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği, 80 resmi okul, 10 özel okul, 90 bin öğrenci ve 3 bin 500 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Başakşehir Belediyesi'nin destek verdiği şenlikte, öğrenciler bütün bir yılın stresini attı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin heyecanla takip ettiği gösterilerde büyük küçük herkes bilim ve sanatla buluştu.

Şenlikte bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gelişmiş ülkelerin seviyesine yetişmek hatta onları geçmek bilim ve teknoloji ile mümkün olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Önemli olan altyapı ve yapılaşma değil, eğitim konusuna çözüm bulmaktır. İlçemizde güzel sanatlar lisesi ve İbn Haldun Üniversitesi açıldı. Bu da bölgeye artı değer katacak bir olaydır. Belediye olarak Living Lab merkezini kurduk. Öğrencilerimizde çok güzel faydalanıyorlar bu merkezden. İnşallah Başakşehir'de bilim ve teknoloji adına çok güzel işler çıkartacağız" dedi.

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise "Bir ilçe için olmazsa olmaz şartlardan birisi üniversiteye sahip olmak idi. Geçen hafta İbn Haldun Üniversitesi açılışıyla buna da kavuşmuş olduk" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de bir eğitim sisteminde mutlaka olması gereken üç gelişim alanına dikkat çekerek," Bunlardan ilki akademik gelişim alanı, ikincisi manevi gelişim alanı ve üçüncüsü de sosyal gelişim alanıdır" diye konuştu.

Renkli görüntülere sahne oldu

Başakşehir bilim, kültür ve sanat şenliğine, Başakşehir İlçesinde bunulan anaokul, ilkokul, ortaokul, lise ve eğitim merkezleri katıldı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin bilim, kültür ve sanat alanında faaliyetlerini sergileme fırsatı yakaladığı şenliğin ilk gününde anaokulu ve ilkokullar yerini aldı. Yarışmaların, halk oyunu, tiyatro gösterileri, sergiler, koro ve oratoryoların yer aldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Alana kurulan stantlarda öğrencilerin çalışmaları yoğun ilgi gördü. Şenliğin ikinci gününde ortaokullar yerini alırken, üçüncü gününde ise liseli öğrenciler sahne performansları ve bilim sanat çalışmalarını sergileyecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başakşehir, bilim ve sanatla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement